2016 Eğil kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Eğil kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okundu. Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin’in seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinliğe konuşmacı olarak Molla Nihat Çam katıldı.

Hz Muhammed’in hayatından örnekler veren Çam, manevi değer ve salih amellerin insanları Allah katında değerli kılacağını söyledi.

Toplumda çeşitli sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Çam, “Birileri biz Türkçüyüz diyerek dağlara ‘Ne mutlu Türküm’ yazıyor, diğeri ise ‘Em ne namusa kesine’ diyor. Biz ise ne Türkçüyüz ne de Kürtçüyüz, biz Hz. Muhammed’in yolundayız. Bize kabirde ırkımız sorulmayacaktır. Allah katında bizi değerli kılan manevi değerlerimiz ve amellerimizdir.” dedi.

Peygamberin yolunun sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Çam, “Bir toplum peygamberin sünnetini terk ederse o toplumda bela ve musibetler eksik olmaz. Bugün bakıyorsunuz komşu komşudan, akraba akrabadan razı değil. Bu bizim peygamber efendimizin sünnetini terk etmemizden kaynaklanıyor. Bakın yanı başımızda Hz. Zulküf ve Hz. Elyesa yatıyor. Onların gölgesinde yaşıyoruz. Onların bize bıraktığı mirası sahiplenmeliyiz, yoksa başımızdan bela ve musibetler eksilmez. Bizler peygamber efendimizin ve öncülerimizin yolunu sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra küçük kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik, yapılan dua ile son buldu.

İLKHA





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.