2016 ek tercihler ne zaman başlayacak?

2016 ek tercihler ne zaman başlayacak?

2016 döneminde istedikleri programlara yerleşebilmek için bekleyecekler.

ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar 2016,ÖSYM Boş Kontenjanlar 2016-2017,ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar Listesi 2016, Üniversitelerde Boş Kalan Kontenjanlar 2016,2016 Boş Kalan Kontenjanlar Üniversite,2016 ÖSYS LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve 2. Tercih Tarihleri...

2016-2017 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2016-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2016-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekmektedir. Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

2016-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2016-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Ek yerleştirme işlemleri, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

ÖSYM, günlerdir adayların heyecanla beklediği üniversite yerleştirme sonuçlarını dün gece yarısı açıkladı.

Adaylar hangi yükseköğretim programlarına yerleştiklerini ÖSYM’nin (https://sonuc. osym.gov.tr) internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Üniversitelere kayıtlar, 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

E-kayıt isteğe bağlı, zorunlu değil. Elektronik kaydı tercih etmeyenler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvurabilecek. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecek.

Askerlik durumu adayın kayıt olmasına engel olmayacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler de e-kayıt yaptıramayacak, yerleştiği yükseköğretim kurumuna gidecek.

SIRADA EK YERLEŞTİRME VAR

Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma şansı henüz bitmedi. Bu adaylar üniversite kayıtlarının ardından boş kontenjanlar için ek yerleştirmeye katılacak. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından devlet, vakıf, KKTC ve yurtdışı olmak üzere kontenjan boşlukları açıklandı.

2016 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Öğrencilerin günlerdir merakla bekledikleri üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversitelere kayıt tarihleri Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Öğrencilerin günlerdir merakla bekledikleri üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

ÜNİVERSİTELERE KAYIT İŞLEMLERİ AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ELEKTRONİK KAYIT İLE DE ÜNİVERSİTE KAYITLARINIZI YAPABİLİRSİNİZ

Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2016-2017 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.

Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.