2016 Elazığ Karakoçan kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Elazığ Karakoçan kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ’ın Karakoçan'da “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” konulu Kutlu Doğum etkinliği Otogar meydanında vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan Mewlid'i Şerif ile devam etti. Etkinlik esnasında çokça tekbir ve salavat getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak  Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul ulema) üyelerinden Molla Nizamettin Kaya Hz Muhammed'i iyi tanımayanların bu tür etkinliklerin önemini anlayamayacağının altını çizerek, bütün peygamberlerin ortak noktası insanları yalnızca Allah'a kulluk etmeye çağırmaları olduğunu söyledi.  

Allah’ın vahyine uyulmadığı zaman fitnenin ortaya çıktığını belirten Kaya, "Ne zaman ki insanlar Allah’ın vahyini dışlayıp ta kokmuş beşeri sistemlerin arkasına takıldılar yeryüzünde fitne o zaman başladı, ölüm o zaman başladı. Eğer siz Allah’ın dinine ve peygamberlerine dünyaya meyil edip te sırt çevirirseniz sıkıntılı bir hayat başlayacaktır. Bugün İslam ülkelerinin hali Allah ve Resulünden ayrıldıkları için bu haldedir." dedi.

Çocuklarımızın kalbine Allah ve Hz Muhammed'in sevgisini koymamız gerektiğini belirten Kaya, "Biz çocuklarımıza, ailemize, ticaretimize ve yaşantımızı aksatmadan baktık ama dinimize bakmadık, Allah’ın emirlerine bakmadık. Müslüman Müslüman’ı öldürmez, Müslüman Müslüman’ı sahipsiz bırakmaz ve hakaret etmez. Müslüman’ın Müslüman’a kanı, malı, ırzı haramdır. Çocuklarınıza İslam’ı öğretin onlar bizim emanetimizdir. Emanetlerimize sahiplik etmezsek ihanet etmiş oluyoruz. Bu evlatlarımıza Peygamberi tanıtalım, Kur'an'ı okutalım, Kur'an'ı öğretelim.  Bu emanetlere muhakkak sahip çıkmamız lazım. Eğer biz evlatlarımıza Allah’ın ve Peygamberin muhabbetini yerleştirmezsek başkaları başka şeyleri kafalarına koyup birer bomba olup patlatırlar. Başımıza gelen felaketin nedeni budur. Allah korkusu kalbine yerleşen bir insandan zarar gelmez." ifadelerini kullandı.

Okunan Veda Hutbesi'nin ardından özlem ajans sanatçıları ilahiler seslendirdi. Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler