2016 Ergani kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Ergani kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Ergani'de "Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinlik alanına ellerinde bayraklar, alınlarında bandajlarla giren Peygamber Sevdalıları renkli görüntüler oluşturdu. Saatler öncesinden etkinliğe gelen halk, öğle namazını etkinlik alanında kıldı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlik Bilal Aydın Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mustafa Durgun, Allah’ı tanımak ve sevmek üzerine kısa bir giriş konuşması yaptı.

Okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık sağanak yağmur altında salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra Özlem Ajans sanatçıları, Hz Muhammed'in üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. Küçük çocukların da seslendirdiği ilahiler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Müslümanların birlik olmasının önemini vurgulayarak, “Müslümanlar bir olduklarında dünyada Müslümanların sesi gür çıkıyordu. Son asırdır ümmetin arasına küfür girip onları parçalamıştır. Bizim ısrarla ümmetin birliğini istememiz lazımdır. Müslümanlar ittifak halinde oldukları durumlarda Kudüs, Şam, Bağdat, Diyarbakır, İstanbul, Bosna ve tüm herkes gülüyordu. Bugün aramıza ihtilaf girdiği için bugün Kudüs esirdir, Mekke ağlıyor, Medine yaslıdır. Bağdat, Şam, Diyarbakır, İstanbul ve tüm İslam ümmeti ağlıyor. Temiz bir hayat için biz Müslümanların ittihadını istiyoruz. Zira Müslümanlar kardeştir.” ifadelerini kullandı.

"Rengi ve dili ne olursa olsun tüm Müslümanlar kardeştir"

Hz Muhammed’in kardeşliğe çok önem verdiğini belirten Abdulbari Hoca, Müslüman olmayanların kardeş olamayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamberimiz kardeşlik peygamberiydi. Kendisi Müslümanlar arasında ittifak kurdu. Medine'de de Ensar ve Muhacir arasında kardeşliği tesis etti. Öyle ki Medineli Müslümanlar mal ve servetlerini muhacirlere dağıttılar. Bu yüzden ısrarla ve tekrar Rabbimizin ayetini söylüyoruz; ‘Müslümanlar kardeştir.’ Rengi ve dili ne olursa olsun tüm Müslümanlar kardeştir. Asla Yahudi ve Hristiyanlar kardeşlerimiz değildir. Zira rabbimiz mü’minlerin kardeş olduğunu söylemiştir. Ateşe tapanlar, İsa aleyhisselam’ın yolunu terk edenler kardeşlerimiz değildir.”

“Meydanlarımız artık Muhammedi Sevdaya sahiplik ediyor”

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Abdullah Kavan, sağanak yağmura rağmen alanı terk etmeyen Peygamber sevdalılarının getirdiği salavatların rahmet olduğunu ifade etti.

Etkinlik alanında 3 rahmet bulunduğunu belirten Kavan; “Yağmur yağıyor rahmettir, güneş açıyor rahmettir, salavat getiriliyor rahmettir. Bu gazveniz, bu sevdanız, bu muhabbetiniz mübarek olsun. Bizim coğrafyamız çok farklı kalabalıklar, etkinlikler gördü. Fakat son yıllarda görüyoruz ki bizim bu meydanlar Muhammedî kalabalıklara sahiplik ediyor ve edecektir Allah’ın izniyle. Bunun birçok nedeni vardır. Belki bu diyarlarda dolaşan peygamber, evliyaların ruhlarının bereketiyledir. Bu salavat ve tekbirleriniz yeniden doğudan akan bir güneş gibi bütün bir coğrafyaya yayılacaktır. Sizin bu sevdanız, bu Muhammedî aşkınız birçok şeyi doğurmuştur.” ifadelerini kullandı.  

Allah’u Teâlâ’nın da salavata önem verdiğini ve bunu ayetle dile getirdiğini belirten Kavan, “Salavatlardan kasıt onun isminin yüceltilmesi, sevdanın kalplere nakşedilmesi, O’nun muhabbetini misyonunu biraz daha öteye götürmektir. Elhamdülillah sizler bugün Peygamber Sevdalıları olarak meydanlardasınız. Demin yağmur yağıyordu. Bu minik kardeşlerim dikkatimi çekti. Alandan gitmeyen bacı ve kardeşlerimiz Hicret sırasında güneş altında Resulullah’ı bekleyen Neccaroğullarının kızlarını akıllara getiriyor.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliği vesilesiyle okunan hatim, Yasin Suresi ve salavatların okunmasından sonra etkinlik, Mehmet Yetmiş Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

























































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.