2016 Gümüşhane kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Gümüşhane kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ konulu Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti. Daha sonra Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman bir konuşma yaptı.

Gümüşhane ismine atıfta bulunan Yaman, “Gümüşhane, Efendimiz(sav)’in aşkı ve muhabbetiyle sadece ‘Gümüş’ hane değil ‘altın’ hanedir, ‘mücevher’ hanedir ama bu şehirlerden Efendimiz ’in sevdasını çıkarırsanız geriye gümüş değil paslı demir de kalmaz. Efendimiz’in (sav) dünyaya gönderilmesiyle âlemler rahmetine, kâinat Efendisine kavuşmuştur. Tüm sorular cevabını bulmuştur. ‘Nereden geldik, nereye gidiyoruz, bizi kim yarattı, bizden ne istiyor, bu varlıkların, bu faaliyetlerin manası, hikmeti nedir, imtihanın sırrı nedir?’ gibi birçok soru cevabını buldu. Ve O’na inananlar, 6666 kat sağlam bağlarla birbirine kardeş kılındı, ümmet kılındı.” şeklinde konuştu.

Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin Efendimiz(sav)’in iki emanetine sımsıkı sarılmak olduğunu ifade eden Yaman; “Bugün maalesef bu emanetlere yeteri kadar sahip çıkmayışımızın bedelini ödüyoruz. Kur’an’a ve Sünnet-i Seniyye’ye yeteri kadar ilgi göstermeyişimizin bedelini ödüyoruz. Efendimiz (sav)’in hangisine uysanız doğru yolu bulusunuz dediği yıldızlar olan ashab-ı kiramı yeteri kadar tanımadığımız için kendimizi onlara benzetmediğimiz için ağır bedeller ödüyoruz. Efendimiz (sav)’in en çok önem verdiği kardeşlik sünnetini ihmal ettiğimiz için şimdi vicdanlarımız paramparça.” dedi.

Yaman devamla; “Her halimiz O’ndan haber vermeliydi, O’nu anlatmalıydı. Ailemizde, çarşı pazarımızda, O’nun ahlakını hakkıyla yaşayıp anlatma azminde olabilseydik bugün bu kadar acıdan ve gözyaşından bahsetmeyecektik. O’nun ahlakı madem ki Kur’an idi. Kur’an sürekli gündemimiz olmalı ki, zalimler fitneleriyle aramıza giremesinler.” ifadelerini kullandı.

Yaman’ın konuşmasının ardından hazırlanan sinevizyon izletildi. Etkinlik, okunan ilahi ve yapılan duayla sona erdi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler