2016 İtalya kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 İtalya kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü tarafından İtalya'nın Como kentinde düzenlenen Kutlu Doğum programı coşkulu anlara sahne oldu.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İtalya'nın Como kentinde düzenlenen  Kutlu Doğum programı, Mevlana Kültür Vakfının organizesiyle gerçekleşti.

Sunuculuğunu İbrahim Buzrul'un yaptığı program, Yahya Abaylı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile  başladı. 

Programa İtalya'nın farklı illerinden gelen katılımcılar coşkuyla  Peygambere salat ve selamda bulundu. Program ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Hadin Kınaş, sözlerine Allah Resul'üne selam getirerek  başladı. Allah Resulünün, ırkçılığı ayakları altına aldığı sözünü hatırlatan Kınaş,  önemine “Resulullah  Aleyhisselam bin dört yüz sene önce bunu kaldırdığı halde, buna karşı mücadele ettiği halde, bunu örneklerle bize gösterdiği halde, Allah-u Teala'nın bu kadar ayetine rağmen eğer hâlâ  bugün İslam Alemi içerisinde ırkçılık, kavmiyetçilik, buna benzer duygular hala yaşıyorsa demek bizim İslam’dan anladığımız pek bir şey yoktur. Biz Müslümanlar Allah Resulünün Sünnetine tabi olmak zorundayız. O'nun dışında başka ideolojilere sarılamayız.” dedi.

Etkinlikte daha sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Said Aday, Müslüman erkek ve kadınların Hz Muhammed'i (sav) ve onun sahabelerini örnek  alarak sosyal yaşam içerisinden elinden gelinceye kadar çocuklarıyla beraber hayatlarına yön  vermeleri gerektiğini belirtti.

Mevlana Kız İlahi Grubunun etkinlikte seslendirdiği ilahiler ise tüm katılımcıların takdirini topladı.

Etkinlik yapılan duayla son bulurken Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenler de açıklandı. Buna göre, Suzan Can birinci olarak Umre ödülü,  Meryem Deniz ikinci olarak tablet Havva Aday ise üçüncü olarak Risale-i nur külliyatı almayı hak kazandı.

Umre ödülünü Afrika'ya bağışladı

Umre ödülü kazanan Suzan Can’ın, “Kazandığım Umre ödülünü Afrika'ya bağışta bulundum. Orda su kuyusu açtırmak için. Zaten daha önce de niyetim buydu. Rabbim nasip etti.Avrupa Yetim der aracılığıyla bu hayra ortak olma istiyorum.” demesi duygulu anlar yaşattı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler