2016 İzmir Torbalı kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 İzmir Torbalı kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu, İzmir’in Torbalı ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü, ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temasıyla Torbalı ilçesinde bir program düzenledi. Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programına Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alican Şani’nin sunuculuğunu yaptığı Kutlu Doğum programı, Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından platforma bağlı derneklerden Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Muhammed Akgül selamlama konuşması yaptı. Akgül, Peygamber Sevdalıları Platformunun amaç ve hedeflerinden bahsederek şunları söyledi:

“Hz. Peygamber’in (sav) yaşantısını, ahlakını ve O’nun getirmiş olduğu Kur’an ve Sünnet mesajını eğer bizler toplumda hâkim kılarsak Allah’ın izniyle kardeşçe bir çatı altında yan yana güzel bir şekilde geçinebileceğimize inanıyoruz.”

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Molla Muhammed Müfit Yaray, Müslümanların ahirette kendilerini kurtaracak bazı amellere ihtiyacı olduğunu ve bunun başında Allah ve Resulü’nün sevgisi geldiğini vurguladı.

Settar olan Allah’ın, insanların günahlarını örttüğünü belirten Yaray, “Gözümüzü kapatıp, kendimizi düşündüğümüz zaman; geçirdiğimiz senelerde, zamanlarda öyle çok da bizi ahirette kurtaracak ameller göremiyoruz maalesef. Her birimiz zaman zaman hatalar, yanlışlar yaptık ve günahlara bulaştık. Hatta öyle günahlarımız ve anlarımız oldu ki, Settar olan Allah bu sıfatıyla günahlarımızı örtmemiş olsaydı belki insanların arasına, Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) huzuruna çıkacak yüzümüz olmazdı. Ama hamdolsun Rabbimiz kendisine Settar ismini vermiş, o hatalarımızı ve günahlarımızı dünyada örttüğü gibi umut ediyoruz ki ahirette de örtecektir.” dedi.

Yaray, “Ahiret hayatında sıkıntılar yaşamamak için bazı amellere ihtiyacımız var. İşte onların başında Allah ve Peygamberinin sevgisi gelmektedir. Bu sevgi öyle bir iksir ki, kalbinde gerçekten o aşk ve şevk olan kimseler Cenab-ı Hakk’ın katında öyle değerli ve kıymetli bir konuma gelirler ve Allah onların diğer yanlışlarına hiç bakmaz. Allah ve Peygamberini gerçekten seven, kalbinin derinliklerinde o duyguyu ve hissi taşıyan kimseler Allah’ın katında çok değerlidirler. Allah Afuv’dur, Gafur’dur. Yeter ki kendimizi affettirecek vesileler olsun. Yeter ki Allah’ın rahmetini, mağfiretini üzerimize çekecek bir sebep olsun. Rabbimden niyazımız bu gece burada olmamız vesilesiyle inşallah hatalarımıza, günahlarımıza, geçmiş eksikliklerimize bir örtü çekmesidir. Bizlere tertemiz beyaz sayfalar açmasıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programda, ilahi sanatçıları, kız ve erkek çocuklarından oluşan minikler tarafından ilahiler seslendirildi. Ardından program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler