2016 Kozluk Geçitaltı köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Kozluk Geçitaltı köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kozluk İlim Der, ilçeye bağlı Geçitaltı (Goğ) köyünde ‘’Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed’’ temalı kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Dr. Aydın Gök, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il teşkilatı ile köy halkı katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan’ın yaptığı etkinlik Köy imamı Molla Mustafa’nın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik Özlem Ajans’a bağlı Grup İrşad sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerle devam etti. Ardından okunan Mevlid-i Şerife katılımcılar salâvatlarla eşlik etti.

Programda Türkçe bir konuşma yapan Molla Emrullah Uysal, Hz. Muhammed’in Müslümanlar için olan önemine değindi.

Uysal, “Bizim Peygamber ile bağımız nedir, ilişkimiz nedir? Neden Peygamber bizim için o kadar önemlidir. Neden bu kutlu doğumlar etkinlikler düzenleniyor. Peygamber için neden o kadar kitaplar yazıldı da doyum olmadı. Peygamber için şiirler okundu, doyum olmadı. Peygamber için ilahiler söylendi doyum olmadı. Vallahi ashab 23 yıl Peygamberle yaşadı, Peygambere doymadı. Dünya doymayacak, bizler de ölünceye kadar doymayacağız. Peygamberin sevgisini ve sevdasını inşallah kendi gönlümüzde, kalbimizde, beynimizde, köyümüzde, memleketimizde Allah’ın izni ve kuvvetiyle şenlendireceğiz daha da doyumlu bir hale getirmeye çalışacağız.” dedi.

Katılımın yoğun olduğu görülen programda katılımcılar sık sık tekbir ve salavatlar getirirken, Fuat Kongül ve Hiranur Bağatır’ın seslendirdikleri ilahiler programa ayrı renk kattı.

Etkinlik İlahiyatçı Şakir Arı’nın yaptığı dua son bulurken katılımcılara yemek ikram edildi.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.