2016 Mersin Tevfik Gür Stadı miting alanı kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Mersin Tevfik Gür Stadı miting alanı kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum programına binlerce kişi katıldı.

Mersin’de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Tevfik Gür Stadı Miting Alanı’nda düzenlenen, ‘Vahdet ve Kardeşlil Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’ temalı Kutlu Doğum programına katılanlar Muhammedî aşkla ile coştu.

Sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın'ın yaptığı program Suriyeli Hafız Halit Şeyh Hamis'in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program Peygamber Sevdalıları Kız Grubunun okuduğu 40 Yaşındasın şiirinin ardından  Özlem Ajans ve Grup İhya sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Siyer Araştırmacısı Yusuf Tutak, Peygamber Efendimiz ve Sahabelerin hayatından kardeşlik örnekleri sundu.

Sahablerin kardeşlik noktasında çok titiz olduklarına dikkat çeken Tutak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Peygamberimiz (sav), gelen bir misafiri için sahabelerine 'bunu kim misafir edecek?' diye sordu. Ebu Talha elini kaldırarak, 'ben diyecek Ya Resulullah' dedi. Evde yiyecek bir şeyi olduğunu düşünmeden ben misafir edeceğim diyecek ve misafirini eve götürecek. Karısı evde yiyecek bir şey olup olmadığını sordu. Karısı da ona sadece çocukların yiyeceğikadar bir yemek olduğunu söyleyedi.  Ebu Talha eşine dönerek, 'öyleyse çocukları yatır, lambayı da kapa, biz olan yemeği misafirin önüne koyup karanlıkta kaşıklarımızı boşa sallayalım ki, misafir yemeğini yerken bizim de yediğimizi düşünsün.' dedi. Ve nitekim öyle de oluyor. Sabah Ebu Talha, Peygamberin yanına gidince Peygamberimiz 'Ey Ebu Talha, siz dün akşam ne yaptınız da Allah sizin için göklerin kapılarını araladı ve bu ayetleri indirdi' buyurdu. İşte sahabelerin kardeşliği bu denliydi."  

Sık sık sahabe hayatlarından örnekler sunan Tutak'ın konuşmasının ardından,  Türkçe ve Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif ile program devam etti.  

Daha sonra Özlem Ajans ve  Grup İhya sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından, İsrafil Taştan’ın okuduğu şiir halkı duygulandırdı.

Program Hafız Hüseyin Akyürek'in yaptığı dua ile program son buldu.

İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.