2016 Nizip Gaziler Köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Nizip Gaziler Köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Gaziler köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından Nizip'e bağlı Gaziler (Amika) köyünde  “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok noktasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri Gaziantep’in İlçe, belde, köy ve mahallelerinde büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.

Peygamber Sevdalıları Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından 3 Nisan 2016 tarihinde Nizip ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği ile start alan etkinliklerin Gaziantep ayağı son olarak Nizip’e bağlı Gaziler (Amika) köyünde düzenlenen etkinlik ile son buldu.

Köy meydanında sunuculuğunu Ömer Naimoğlu’nun yaptığı etkinliğe köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik saat 20.30’da Müslüm Ateşçi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Meydanda asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah’, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi’ ve  ‘Muhammed’in sevdalıları gül bilirler dikenleri’ pankartları ile tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu. İlahilerin seslendirildiği etkinlikte büyük bir coşku yaşanırken, köy halkının ilahilere eşlik etmesi ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, İnzar ilahi Grubu ile Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaşırken,  program Mevlithanların okuduğu Mewlid-i Şerif ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Faik Doğan Hoca, Müslümanların ancak kendi aralarında vahdet ve kardeşliği sağladığında var olabildiklerini ve güçlü olduklarına dikkat çekti.

Bütün kavimlerin ancak İslam ile değer kazandığının altını çizen Doğan, “Gerek Türkü, Kürdü, Arab’ı ve gerekse de Lazı, Çerkezi ile Farsı İslam gelmeden önce ne haldeydiler. Her biri kendine ayrı bir put edinmişti. Hiç biri hak üzerine değildi. Her biri ateş çukurunun tam kenarındaydı. Ama Allah (c.c) bizlere iman nurunu nasip eti. Bize imanı verdi. Bizler Kürdü,Türkü, Arab’ı ve Lazı ile kardeş oluverdik.” dedi.

İslam düşmanlarının Müslümanların arasına milliyetçilik, kavmiyetçilik ve gerek devletçikle fitne tohumlarını ektiğini belirten Doğan, “Yüzyıllarca kardeşçe yaşadık. Ama emperyalistler o zamanın Yahudileri nasıl Evs ve Hazrec kabileleri arasına tefrika sokmaya çalıştı. Bugünün de zalimleri milliyetçilik, kavmiyetçilik ve devletçikle İslam ümmetinin içerisine kanser denen bir hastalık yerleştirdi. Müslümanları bölük pörçük hale getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Doğan, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yılki Kutlu Doğum etkinlikleri için seçilen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasına değinerek sözlerini şu şekilde noktaladı:

“İşte Peygamber Sevdalıları olarak vahdet ve kardeşlik temasının seçilmiş olmasının en önemli sebebi de budur. Yani biz Müslümanlar olarak ancak vahdetle yani kardeş olduğumuz vakit var olabiliyoruz. Onun için biz Müslümanlar bir ve beraber olmak zorundayız. Yoksa gücümüz dağılır ve zayıf kalırız.”

Program daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu’nun ‘Can Muhammed' ve ‘Sevdalıyız Muhammed’e' ilahilerinin seslendirmeleri ile devam etti. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç isimli küçük kız, Hz Muhammed'in hayatını konu alan “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.

Kutlu Doğum etkinliği okunan dua ve yapılan ikramlarla sona buldu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler