2016 Sason Yuvalar köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Sason Yuvalar köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yuvalar köyünde halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yuvalar (Sorexbê) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Şenol Aksoy’un sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerifin ardından  Rehber İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilmesiyle program devam etti.

Programda Köy-Der Başkanı Murat Güneş bir konuşma yaptı. Güneş, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalısı olmak için herkesin Peygamber Efendimizi iyi tanıması ve hayatını öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hz. Muhammed (sav) normal bir beşer olmadığını hatırlatan Güneş, “Peygamber (sav) beşerdi ama insanlar içerisinde çıkarılmış en mükemmel insan ve takip edilecek en güzel rehberdir. Nasıl ki adi taşlar, kömürler içerisinde elmaslar, yakutlar ve mercanlar parlıyorsa, Hz. Muhammed de (sav) insanlık içerisinde o taşlar gibi parlayan mükemmel bir insandır. Tabi ki Allah (cc) sevdiği insanlara en sevdiği insanı gönderecek. Sevdiği insanlara en mükemmel, en güzel olanı gönderecek. İşte Hz. Muhammed (sav) Allah’ın en sevgili kulu ve habibullahtı. Allah (cc) O’na sevgilim ismini takmıştı. En sevdiği insan ismini takmıştı. Onun için biz kendi çocuklarımıza onun ismini veriyoruz. Muhammed, Mahmut, Mustafa, Ahmet diyoruz. Çünkü Allah Teâlâ da o isimleri sevmiştir.” dedi.

Peygamberi (sav) sevmenin, sadece çocuklara O’nun ismini vermek olmadığını ifade eden Güneş, “Hz. Muhammed (sav) sevmek sadece senede bir böyle mevlit etkinlikleri vermek değildir. Peygamberi (sav) sevmek, O’nun yoluna tabi olmak  ve O’nun gibi yaşamaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı. Seslendirilen ilahiler sonrası Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Gürceğiz’in yaptığı dua ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

Köy halkı duygularını paylaştı

Köy sakinlerinden İbrahim Arıcı, Abdullah Arıcı, Cüneyt Bahartürk ve Eli Barın, “Köyümüzde etkinlik düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde köyümüzde ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyor. Çok mutluyuz. İnşallah bundan sonra her yıl Peygamber Sedalılarıyla beraber olacağız.” diyerek duygularını paylaştılar.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.