2016 Van Gürpınar Güzelsu Mahallesi kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Van Gürpınar Güzelsu Mahallesi kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) Mahallesi’nde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) Mahallesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programına konuşmacı olarak katılan Molla Nihat Tay, Vahdet ve kardeşliğe hançer saplayanları İslam’ın yetiştirmediğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) Mahallesi’nde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temalı Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği, hafız Suat Yılmaz Hoca’nın  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Grup Rahmet sanatçıların okuduğu ilahiler ve mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda yaptığı konuşmada, İslam’ın yetiştirdiği Müslüman’ın vurucu, kırıcı olamayacağını dile getiren Molla Nihat Tay, “Aç kurtların koyun sürüsüne saldırıp, onları parçaladıkları gibi bu Müslümanları parçalayanları İslam yetiştirmemiştir. Anaların gözü önünde çocukların gözüne kurşun sıkan zalimleri  İslam yetiştirmemiştir. Mazlumların üzerine bomba yağdıran zalimleri İslam yetiştirmemiştir. Zalimlerin zulmüyle inleyen bacılarımızın namuslarını kirleten vahşileri İslam yetiştirmemiştir. Vahdet ve kardeşliğe hançer saplayanları İslam yetiştirmemiştir. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman vurucu, kırıcı olamaz. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman bölücü, parçalayıcı olamaz. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman gürültücü olamaz. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman sesi kan, nefesi kan, bakışları kan, eli kan, düşüncesi kan, inancı kan olamaz. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman kardeşlerine karşı sevgi, muhabbet besleyendir. İslam’ın yetiştirdiği bir Müslüman yüreğinde iman, beyninde ilim, hayatı güzel ahlakla dopdoludur. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman elinde Kur’an, dilinde salatu selam, kalbinde Muhammedi sevda, yüreği ise Allah’ın (cc) aşkıyladır.” şeklinde ifade etti.

İslam’ın yetiştirdiği Müslüman şahısların sözlerinden kesintiler aktaran Tay, “İslam’ın yetiştirdiği Müslüman, ‘Suçum Allah’tan başkasına kulluk etmemekti. Bana kulluk et dediler, bende asın dedim.’ diyen Molla Abdulkadir’in yolundadır. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman, ‘Şu değersiz dallarda asılmaya pervam yoktur, muhakkak ki hayatım, mücadelem Allah ve onun dini içindir.’ diyen Şeyh Said’in yolundadır. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman, ‘Cemiyetin imanı için bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur’an’ınız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa cenneti de istemem orası bana zindan olur. Milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içerisinde yanmaya hazırım’ diyen Üstad Bediüzzaman’ın yolundadır. İslam’ın yetiştirdiği Müslüman mahşer gününde tüm insanların ‘nefsim nefsim’ dediği bir zamanda, alnını secdeye bırakıp ‘Ümmetimi isterim Ya Rab’ Ümmetimi bağışlamadıkça başımı secdede kaldırmam.’ diyen Muhammed Mustafa’nın  (sav) izindedir.” dedi.

“Önce İslam dersek, birlik ve beraberlik sütunları toplumu yeniden inşa edecektir”

Öncelik İslam olunca birlik ve beraberliğin de artacağına dikkat çeken Tay, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Bizler ne zamanki önce İslam dersek, ümmet güç bulacak, kuvvet bulacaktır. Önce İslam dersek, saflarımız yeniden sıklaşacak, yüreklerimiz yeniden birlikte çarpacaktır. Önce İslam dersek gönüllerimiz yeniden kaynaşacak ve yeniden birleşecektir. Önce İslam dersek, birlik ve beraberlik sütunları toplumu yeniden inşa edecektir. Bizler ne zaman ki önce İslam dersek, o zaman ümmet ayağa kalkacaktır. Bizler ne zaman ki önce İslam dersek, asrın Nemrutları, Firavunları, Ebu Cehilleri, Ebu Lehebleri, Sisileri, Esadları bu kardeşlik rüzgârı önünde eriyerek yok olacaktır.” diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği minik Peygamber sevdalısı çocukların okuduğu hadis-i şerifler  ve  Meryem İnan adlı küçük kızın okumuş olduğu şiirle devam ederken, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından, Molla Sabahattin Demir’in yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler