2017 Bingöl Çeltiksuyu köyü kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Bingöl Çeltiksuyu köyü kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl’e bağlı Çeltiksuyu köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bingöl’e bağlı Çeltiksuyu (Madrak) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif’le devam eden etkinlikte Burhan Cebba ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Mehmet Tahir Gündüz, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak, Hz Muhammed’in hak ve adalet yönünü anlattı.

Gündüz, “Cahiliye toplumunda en zor ve en meşakkatli dönemlerde başta Hz Peygamber, daha sonra Raşit halifeler ve bütün sahabeler dünyaya hak ve adaleti yaymışlarsa, hakkın ve adaletin timsali olmuşlarsa, inşallah bugünde Müslüman beyler, hanım efendiler, gençler ve yöneticiler sürekli bu hakkı ve adaleti dünyaya yayacaklar inşallah.” dedi.

Kur’an’ın özeti olan Asır süresi olduğunu ve Allah’ın kurtuluş reçetesini anlattığını söyleyen Gündüz, “Başta iman, ameli salih ve sonra hakkı, sabrı tavsiyeyi reçete olarak sunuyordu. Hakkı tavsiye etmek ve hakkı ayakta tutmak o kadar önemlidir. Babamıza karşı bile olsa Müslüman her zaman hakkın yanında durmalıdır. Hz Peygamber ve sahabesi bunu en güzel şekilde bize aktardılar, yaşadılar, uygulayarak öğrettiler.” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed’in İslam devletini kurduktan sonra haktan ve adaletten ayrılmadığını ifade eden Gündüz, “Çünkü güçsüzken, zayıfken, mazlumken, hakkı aramak adaleti istemek kolaydır. Ama bir koltuğa oturduktan sonra, devlet başkanı olduktan sonra,  güçlü olduktan sonra haktan, adaletten dem vurmak, anlatmak, onu yaşamak, o apayrı bir sevda ve apayrı davadır. Hz Peygamber dört dörtlük bir devlet başkanlığı, Müslüman bir başkan nasıl olur onu da bize anlattı.” diye konuştu.   

Program yapılan duayla ile sona erdi.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler