2017 Çınar kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Çınar kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 8 Nisan 2017 Cumartesi günü Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllüleri tarafından Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar her eve dağıtılarak, ilçe halkı mevlit programına davet edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu mevlit meydanı tevhid bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden kadın ve erkekler, hazırlanan ayrı alanlarda etkinliği izledi. Etkinliğe katılan Çınarlılar, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli bir görüntü oluşturdu.

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları Bahattin Temel ve Vedat Turgut, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinin de katılım gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği, Molla İbrahim Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından okunan mevlide, alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitten sonra Bilal Güler, Hz. Muhammed (s.a.v) için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programda kısa bir selamlama konuşması HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, platform tarafından belirlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" teması çerçevesinde bir konuşma yaptı.

Turgut, "Bugün dünyanın dört bir tarafına baktığımızda, Irak’a, Suriye’ye, Mısır’a, Kürdistan’a, Doğu Türkistan’a baktığımızda Müslümanların kanı, Müslümanlar eziliyor, öldürülüyor çocuk, kadın, yaşlı, gençler televizyon ekranlarında, gözlerimizin önünde kimyasal silahlar ile öldürülüyor. Ve bunlar 2 milyar nüfusu bulunan Müslümanların gözü önünde gerçekleşiyor, Müslümanlar hepsi sessiz olduğundan, ABD’den, İngiltere’den, Rusya hatta bazıları İsrail’den yardım talebinde bulunuyor. Bu ne haldir, Müslümanlar daha önce bu halde miydi? Kardeşlerim İslam Peygamber ‘Doğu’da bir Müslüman’ın ayağına diken batarsa batıdaki Müslüman buna üzülmez ve bu dikeni çıkarmak için mücadele etmez ise, o bizden değildir’ buyuruyor. Kardeşlerim bizler Resulullah (ASM) unuttuğumuzdan, Kur'an-ı Kerim’i unuttuğumuzdan, ailemizi, çocuklarımızı Hz Peygamberin ahlakı üzerine büyütmediğimizden bugün ne hak, ne de adalet var. Adalet ve hak gelmez İslam hakim olmadıkça, zulüm yerden kalkmaz Kur'an-ı Kerim hakim olmadıkça." dedi.

Programda bir konuşma yapan İttihad'ul- Ulema Üyesi Molla Kerbela Şanlı, Hz. Muhammed'in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, O'nun hak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu hatırlattı. Şanlı, konuşmasında sahabelerin Hz Muhammed'e olan sevgisinden bahsederek, "Sevgi sadece söylemekle sevgi olmuyor. Peygamber sevgisi et ve kemiğimizle yoğrulması gerekir. Tüm zerre ve hücrelerimize girmesi gerekir. Evimizde, giyimimizde, ahlak ve sözlerimizde, evimizdeki terbiyede, görünmesi gerekir. Onun istediği hayat bizde görünmese bu gerçek sevgi değildir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik Bilal Güler’in seslendirdiği ilahilerin ardından İttihad'ul- Ulema Üyesi Molla Abdullah Muğuç’un yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.