2017 Diyarbakır Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği foto

2017 Diyarbakır Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Kabasakal köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ergani’ye bağlı Kabasakal köyünde  “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Kabasakal köyü sakinlerinin yanı sıra Ergani merkez ve çevre köylerden de yoğun katılımın olduğu görüldü.

Sunuculuğunu Mehmet Ulu’nun yaptığı etkinlik medrese öğrencisi Hüseyin Yüksel’in Kur ’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an’ın ardından Grup Aksa tarafından Mevlid-i Şerif okundu ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İsmail Çevik, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz. Muhammed’in bir nur gibi doğarak karanlığı yardığını belirten Çevik, “Peygamberimizi daha ve onun getirdiği o hak ve adaleti daha iyi tanımak için onun geldiği o zamanki şartları iyi anlamamız lazımdır. O, gelmeden önce her tarafı karanlık sarmıştı, zulüm almış başını gidiyordu. Haksızlık, günahkârlık kötülük adına ne varsa orada mevcuttu. Hz. Muhammed bir nur gibi doğarak karanlığı yarıp, her tarafa aydınlık dağıttı, Kadınlara, çocuklara, zayıflara ve bütün insanlar için, kalpleri ve ruhları için şifa oldu bütün manevi hastalıkların ilacı oldu” dedi.

İslam’ın sadece Müslamnlar için değil bütün insanlık için adalet dini olduğunu vurgulayan Çevik, “Bu gün bazıları çıkmış, diyorlar ki ‘biz adalet ve hakkı dünyaya getireceğiz.’ Hain Avrupa, Hain Amerika hain ve zalim İsrail kendilerine göre ‘evrensel insan hakları beyannamesi’ diye bir şey çıkarmışlar. Ama Hz. Muhammed’in hayatına baktığımız zaman 1167 yıl önce Medine döneminde o Medine vesikasıyla sadece Müslümanlar değil orada Yahudi, müşrik, gayrı Müslim, herkes hakkını aldı. İslam sadece Müslümanlara değil, bütün insanlar için hak ve adalettir. Ne zaman ki İslam adaleti hâkim oldu, gayrı Müslimlerde can, mal, namus güvenliği ve hayatlarının her alanında kendi inançlarına göre yaşama serbestliğini gördüler. Bugün Medine’ye baktığımız zaman 10 bin sahabenin mezarı yoktur. Belki de o sahabeler, şu an yaşadığımız coğrafyada hak ve adaleti anlatmak, tanıtmak, bizi zulümden kurtarmak için ve yüzümüzü cennete çevirmek için ta oralardan buralara kadar gelmişler.” ifadelerini kullandı.

Çevik, “Kim ne derse desin biz ‘Muhammed, Muhammed’ diyeceğiz, biz Muhammed’in biz Yasinlerin, Hüseyin’lerin, Aytaçların varisleriyiz; Hatice’nin, Fatma’nın varisleriyiz. Bunlar bizim için en güzel örneklerdir.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Mehmet Arslan’ın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler