2017 Hani Gürbüz kutlu doğum etkinliği

2017 Hani Gürbüz kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) tarafından Hani ilçesine bağlı Gürbüz (Cewzê) beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe katılan köy sakinleri, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor’un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı.

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Hani İlçe Başkanı Abdullah Topkaya’da katıldı.

Abdullah Güvercin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlid-i şerifin okunmasıyla devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinde Muzaffer Karavil, her yıl Hz Muhammed'in bir ahlakını konu alarak etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Hz. Muhammed’in ‘Ben yeryüzünde adaleti ayakta tutmak için gönderildim.’ Hadisi şerifini hatırlatan Karavil “Sadece onun devrine baktığımızda, onun yetiştirdiği topluma baktığımızda, İslam'ın hâkim olduğu dönemlere baktığımızda, adalet, insanlar içerisinde yayılmış. Ne zamanki Resulullah'ın sünneti toplumdan uzaklaştı, adalet ortadan kalktı. Getirdiği şeriat-ı garra terkedildi, zulüm başladı. İşte bu gün şu zulüm, karanlık asrın yegâne sebebi Resulullah'ın sünnetini ve adaletini terk etmektir.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed'in mazlumları en iyi şekilde anladığını ve onları zulümden kurtarmak için çalıştığını söyledi.

Hz. Muhammed'in yeryüzündeki yetim, öksüz ve ezilenlere sahip çıktığını dile getiren Göktaş şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi her sene Peygamber Efendimizin bir yönünü ele alıyoruz. Rahmetini, aile reisliğini, devlet başkanlığını ele alıyoruz,  dünyaya anlatıyoruz. Bu sene de O'nu 'Adalet ve Hak Peygamberi' diye insanlar tanıtıyoruz. Allah Teâlâ onu öyle seçmiş ki, hakkı ve adaleti yerine getirtecek insanı öylesine seçmiş ki, Mademki yeryüzüne adaleti hakkı yerleştirecek o halde Allah Teâlâ adeta şöyle diyor, ' Benim seçeceğim resul öncelikle yetim olmalıdır, annesine hiç doyamamalıdır. Fakir olmalıdır, kuru ekmek yemelidir, dedesini de hemen genç yaşta kaybetmelidir. Babasızlığın, annesizliğin, kimsesizliğin ne olduğunu öyle bir tatmalıdır ki, tırnağın ucundan saçının teline kadar yetimlik nedir? Öksüzlük nedir?  Mazlumluk nedir? Bunu yaşamalıdır.'  Allah Teâlâ saraylardan şehzadelerden de seçebilirdi ama böyle birini seçti. Çünkü O, yeryüzünün mazlumlarına gönderiliyordu. Yeryüzünün öksüzlerine, yetimlerine, fakirlerine, ezilenlerine gönderiyordu. Onları ancak bu anlayabilirdi."

Göktaş, Hz. Muhammed'in, mazlumları zulüm altından kurtarmak için Hira Dağı’na çıktığını söyledi. Göktaş son olarak şöyle konuştu:

"Hira'ya neden çıkıyordu biliyor musunuz? Canı sıkıldığı için, odun toplamak için, piknik yapmak için değil, O'nu Hira'ya çıkaran bir şey vardı. Çünkü o Mekke'deki zulmü, haksızlığı, çarpıklıkları, görüyordu, çırpınıyordu. Tamam, Cebrail kırk yaşında gelmiş olabilir ama ondan önce de içi yanıyordu, mazlumlara karşı içi yanıyordu. Diri diri toprağa gömülen kızları görüyordu. Elinden bir şey gelmiyordu, çırpınıyordu, bir şeyler yapmak istiyordu. Hatta dernek kurmuşlardı ‘Erdemliler Derneği,’ mazlumların hakkını almak için epeyce uğraştılar. Ama illaki bu işin emri göklerden gelmeliydi. Cebrail'den gelmeliydi."

Etkinlik hani Gürbüz İrşad- Der başkanı Nihat Çam’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler