2017 Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği

2017 Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde "Hak Ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Diyarbakır Hani (Henı) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak Ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Hani merkezde bulunan bir futbol sahasında gerçekleştirildi. Abdulkadir Pekdoğan'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mevlüt okundu. Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe ilçe halkı yoğun katılım gösterirken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları ve pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, Bilal Dalkılıç ve Gürbüz İrşad-Der kız ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

Açılış konuşmasını yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kitlesel etkinliklerle Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin kutlandığını belirtti.

Karavil, "Onun getirmiş olduğu kaide, prensipler, ahlakı ve sünneti ezilen kadınları ve kızları kurtardı. Adalet ancak imanla gelir. O yüzden bugün bütün iktidar ve devletler Resulullah'ı gündemine alıp eğitim müfredatlarına Resulullah'ın sireti ve ahlakını almaları gerekir. Resulullah olmadan adalet hak, hukuk gelmez ve savaşlar bitmez. Bugün dünyadaki bütün beşeri sistemler insanlığa bir şey sunmadı ve sunmayacak da. Müslümanlar bugün adalet, huzur istiyorsa tek numune Hz. Muhammed'dir." dedi.

Aziz Topkaya Hoca ise yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in, Allah tarafından terbiye edildiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in içinde bulunduğu topluma değinen Topkaya, "Müşrik, zalim cahil hak ve hukuk bilmez bir toplumdaydı. Buna rağmen o toplum Allah Resulüne bir şey diyordu. Ona, Muhammed’ül Emin diyordu. Allah ona peygamberlik verdiğinde müşrikler ona bu sefer iftira ve hakaret ettiler. Ama Peygamberimiz, davasında geri adım atmadı ve samimi bir şekilde devam etti." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Şehitler Kervanı Platformu Genel Başkanı Ömer Çelik de bir konuşma yaptı. Çelik, insanların hem dünyada hem ahirette kurtuluşun yolunun peygamberin yolunda geçtiğini ifade etti.

Çelik, "İl, ilçe ve köy olarak peygamberin hayatını anlatıyoruz. Birileri bu nurdan rahatsız olacak. Bazı yarasalar bu nurdan rahatsız olacak, tıpkı bin 400 sene önce dünya teşrif eden peygamberi Yahudiler ortadan kaldırmaya çalıştılar. Suikast düzenlediler efendimizi katletmeye çalıştılar. Mekke müşrikler öldürmeye teşebbüs ettiler. Allah, onların kötü niyetlerinden korudu.  Bugün de aynı zihniyette olan insanlar, Müslümanlar ile Peygamber Efendimizin arasına engeller kurmaya çalışıyorlar.   Bugün İslam coğrafyası dışında kan, gözyaşı, feryat,  figan, kadınlar dul kalıyor, genç annenin önünde bebeği katlediliyor mu? Neden? Çünkü peygamberden Kur'an'dan bizi kopardılar ve bundan dolayı bunlar başımıza geldi." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin,  Avrupa'nın ve ruhunu onlara satanların Kutlu Doğum etkinliklerinden rahatsız olduklarını söyleyen Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Rahatsız olacaklar. Bu ümmetim gençleri, kadınları ve erkekler peygamberini tanıdığı andan itibaren onların sonunun geleceğini biliyorlar. Onlar biliyorlar, bu ümmet peygamberini tanırsa Irak'ta, Suriye'de kan, gözyaşı olmayacak, kadınlar dul kalmayacak, yetimler olmayacaktır. Anne ve babalar gözü yaşlı olmayacak ve bunu çok iyi biliyorlar. Hadi bunları anlarız. Kutlu Doğum'dan rahatsız olan diğerleri, biraz insaf, Allahtan korkmak gerek. Peygamber Sevdalıları, Diyanet ve diğer kardeşlerimizin yaptığı Kutlu Doğum'dan ne rahatsızlık duyuyorsunuz, ne zararı var? Hoca efendiler, âlimler ve seydalarımız Allah resulünü anlatıyor."

Etkinlik Nihat Çam'ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.