2017 Hani Kuyular kutlu doğum etkinliği

2017 Hani Kuyular kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Kuyular köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hani’ye bağlı Kuyular köyünde (Nêribê Axayo) “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Çevre köy ve mezralardan katılımın olduğu alanda, Kürtçe, Zazaca ve Arapça “Hoş geldiniz” yazılı pankart asıldı. Cuma namazından sonra başlayan etkinliğe köy sakinleri ve misafirler alana akın ettikleri görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okunan mevlit ve salavatlarla katılımcılara duygu ve coşkulu anlar yaşattı. 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe konuşmacı olarak İttihad’ul ulema üyelerinden Abdülbari Çelik katıldı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgilerle katılımcılar heyecan ve coşkunun doruğuna ulaştı. Okunan mevlit ile devam eden etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatların getirilmesi, duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kur’an kursu hocası Hüseyin Narçiçek, Hz. Muhammed’i yâd etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Narçiçek, Hz Muhammed’in kendilerine getirmiş olduğu hak dini bir sonraki nesile ulaştırmakla mükellef olduklarını, bu nedenle Kutlu Doğum ve benzer programlar tertiplediklerini, Hz Muhammed’in mesajını halka ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinde örnekler veren İttihad’ul Ulema üyelerinden Abdülbari Çelik, Hz Muhammed’in örnek adalet davranışlarından kesitler sundu.

Çelik, Hz. Muhammed’in zalimlere karşı düşman olduğunu ve fakir ve fukaralara yetimlere karşı merhamet davrandığını belirterek şunları söyledi: “Allah resulü zalimlere düşman idi, fakir ve fukaralara yetimlere karşı merhametli bir Peygamber’di. Nitekim Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de ‘Ey iman edenler Allah için şahit olun Allah için adaleti yakta tutun bir topluma karşı kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olun adalet takvaya çok yakındır.’ Allah’tan korkarım Allah’tan hayâ edelim.  Allah’a karşı iffet sahibi olalım. Şüphesiz Allah adil olmayı, iyilikte bulunmayı, akrabalarımıza karşı ve bütün insanlara karşı iyilikte bulunmamızı emrediyor. Yine fuhuştan, münkerattan, zulümden, kötülükten bizleri alıkoyuyor.” şeklinde konuştu.

Hz Muhammed’in kendi şahsında adaleti tatbik ettiğini vurgulayan Çelik, Veda Hutbesi’nden kesitler sunarak, “Allah Resulü vefatına on gün kala minbere çıktı. ‘Ey arkadaşlarım, ey ashabım! Bakın, yıllarca beraberiz, kimin malını yemişsem ben buradayım, gelin malınızı alın. Kime hakaret etmişsem gelin hakkınız benden alın. Kime kamçı vurmuşsam gelin vücudum burada, bedenim burada gelin intikamınızı, hakkınızı benden alın.” ifadelerini kullandı.

Çelik, bütün alanlarda Hz Muhammed’in örnek bir kişilik olduğunu belirterek, o dönemde yaşanan örnek hayatlardan kesitler sundu.

Allah’ın düşmanlarını beslemenin, akrep ve yılan beslemeye benzeten Çelik, “Akrepleri, yılanları beslemek zulümdür. Fareleri beslemek zulümdür, Allah’ın düşmanlarına arka çıkmak zulümdür. Devamlı fakirlerle, fukaralarla, yetimlerle ve Allah’a giden insanlarla beraber olmamız lazımdır.”dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.