2017 Kütahya kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Kütahya kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kütahya'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kütahya'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların her konuda olduğu gibi adalet konusunda da Hz Muhammed’i örnek almaları gerektiği vurgusu yapıldı.

Kütahya Belediyesi Eski Kültür Sarayında yapılan etkinliğe havanın yağışlı olmasına rağmen STK temsilcilerinin yanı sıra birçok vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ardından Grup İkra tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Etkinlik Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgilerin seslendirmesiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden İkra-Der Kütahya Şube Başkanı Yusuf Kaya yaptı.  Kaya, her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl ki temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu hatırlattı.

"O'nun mesajını bayrak yapmayan topluluk bedbahttır"

Hz. Muhammed'in sünnetinin girmediği evlerin harap olduğunu söyleyen Kaya, "Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal huzuru tesis etmek için 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' ahlakına başvurmalı ve bu güzel ahlakı her alana hakim kılmalıyız. Bir sevdaydı bizimkisi, bir avuç müminin yürek çırpıntısına, kutlu sevdayı milyonlara ulaştırma çağrısına Rabbimiz bereketini ihsan etti. Damlaydık deniz olduk. Çölleşmiş yüreklere ab-ı hayat taşıyan büyük bir sevda olduk. En büyük hedefimiz O'nu okumak, okutmak ve yaşamaktır. Yapılan çalışmalarda ki amacımız Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Bizler biliyoruz ki Hz. Muhammed'in sünnetinin girmediği ev haraptır. O'nun mesajını bayrak yapmayan topluluk bedbahttır. O'nun çağrısı diğer çağrılar gibi değildir. O'nun çağrısı ölü kalpleri diriltir, mazlumları rahatlatır." ifadelerini kullandı.  

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yusuf Tutak, Hz. Muhammed'in örnek hayatından kesitler sundu.

"Siz iyi bir baba mı olmak istiyorsunuz, Peygambere bakın." diyen Tutak, "İyi bir yönetici, tüccar, evlat, komşu mu olmak isteniyor, o zaman dönüp Peygambere bakılması gerekiyor. Çünkü Peygamber Efendimiz en güzel örnektir." dedi.

"Hedefimiz Peygamberi anarken aynı zaman da anlamaktır"

Hz. Muhammed'in hayatının asırlardır anlatılmasına rağmen bitirilemediğini söyleyen Tutak, "Burada yarım saat içerisinde Resullah'ın hayatının tümünü anlatmam mümkün değildir. Bin yıllardır Hz. Muhammed'in hayatını anlatıyor şairler, yazarlar ama bitiremiyor. Ama dilimiz döndüğü kadar Resulullah'ın hayatında ki o güzellikleri kendi hayatımıza taşımak adına küçük örnekler alalım. Ama kendi hayatımıza taşıyalım. Hedefimiz sadece Peygamberi anmak değildir. Peygamberi anarken aynı zamanda anlamaktır." ifadelerini kullandı.

"Hz. Muhammed'in ahlakını, hayatınıza taşısaydınız bu küçücük bedenler zehirli gazlar ile zehirlene bilir miydi?"

Tutak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"10-15 gün önce televizyonlarda zehirli gaz bombaları ile küçük bedenlerin nasıl parçalandığını siz gördünüz değil mi? Hani savaş ahlakı? Eğer siz Hz. Muhammed'in ahlakını, hayatınıza taşısaydınız bu küçücük bedenler zehirli gazlar ile zehirlene bilir miydi? O yüzden diyoruz Washington, Kopenhag, Bürüksel kriterlerini bırakın. Hira'nın kriterlerine gelin. Hz. Muhammed'in kriterlerine gelin. Hz. Muhammed'in kriterlerine uyun ki hayat bulasınız."

Yusuf Tutak'ın konuşmasının ardından tiyatro ekibi, İbn-i Mesud'un Kâbe'de ilk Kur'an-ı Kerim okuma sahnesini canlandırdı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.