2017 Şanlıurfa Halfeti kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Şanlıurfa Halfeti kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde , "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halfeti Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Fuat Dişlik hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ve Nezir Güler'in okuduğu ilahiler ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulama) üyesi Molla İsmail Çelik, insanların davranışlarını Hz. Muhammed'e göre dizayn etmesi halinde gerçek adaletin oluşabileceğini söyledi.

Sahabelerin, Hz Muhammed'e duyduğu sevgiden kesitler sunan Çelik, “Peygamberimiz bir gün mescide geliyor. Bakıyor ki Sevban mahzun, Sevban üzgün. Peygamberimiz, ruhların ve kalplerin doktorudur. Arkadaşının en ufak bir sıkıntısı onun derdidir.  Peygamberimiz, 'Ey Sevban, niye üzüntülüsü?' diyerek soruyor. Aşka bakın adalete bakın, hak ve Adaleti tanıyan Sevban neyin derdine düşmüş. Sevban, 'Ya Resulullah! Vallahi ben ne zaman seni özlersem mescide gelerek doya doya seni seyrederim, kalbim rahatlar. Ben bir insanım sende bir insansın ya Resulullah! Ben öleceğim sen de öleceksin. Ama sen Allah’ın Resulü'sün. Beni dertli kılan şey, yarın ahirette seni görememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ben sıradan bir insanım; malım, makamım, aşiretim kimsem yok.' Bunun üzerine Resulullah da üzülüyor." dedi.

Bu olay üzerine, "Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar Allah'ın nimetine eriştirdiği peygamberlerle, dosdoğru olanlar, şehidler ve iyilerle beraberdirler. Onlar ne iyi arkadaştırlar!" ayetinin indiğini aktaran Çelik, "Bu vahiy gelince Hak ve Adalet güneşi olan peygamberimizin yüzünde güller açıyor. Ey Sevban sana müjdeler olsun, 'Kişi sevdiğiyle beraberdir.' Üzülme, eğer sen Allah’a ve peygambere itaat edersen değil ki benim arkadaşım bütün peygamberlerin arkadaşısın.' Bundan daha yüce bir makam olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Program, Mehmet Sığırcı'nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.