"2017'de FETÖ'den 48 bin 305 kişi tutuklandı"

"2017'de FETÖ'den 48 bin 305 kişi tutuklandı"

İzmir'de katıldığı Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2017 yılında FETÖ'den 48 bin 305 kişinin tutuklandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de katıldığı Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Soylu, geçtiğimiz yıl FETÖ'den 48 bin 305 kişinin tutuklandığını ifade etti.

FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonlarda 2017'de 48 binden fazla kişinin tutuklandığı bilgisini veren Soylu, "15 Temmuz milattır, devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ tehdidini bu millet bastırdı. Örgütün kamuda yarattığı, bizlerin görev sahasında yarattığı tahribatı inkar etmiyoruz. FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda sadece 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklandı. Bunların içinde güvenlik görevlilerimiz, yargıçlarımız, hakimlerimiz, savcılarımız var, devlet kurumlarında çalışanlar var. Her birinin eksilmesi bizim mücadele kabiliyetimizin eksildiği anlamına geldi ki bu aslında temel bir yanılgı. Çünkü tam tersi oldu, onlar eksildikçe görev heyecanı arttı, motivasyon ve koordinasyon yükseldi." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.