"2018 yılında 100 bin kadın kursiyer buluşacak"

"2018 yılında 100 bin kadın kursiyer buluşacak"

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, hedeflerinin 2018 yılında 50 aile destek merkeziyle 100 bin kadın kursiyeri buluşturmak olduğunu söyledi.

Devlet Su İşleri Toplantı Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği ve Aile Destek Merkezlerinin (ADEM) faaliyetleriyle ilgili toplantı yapıldı.

Toplantısında konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hedeflerinin 2018 yılında 50 aile destek merkeziyle 100 bin kadın kursiyer olacağını söyledi.

Güzeloğlu, "Kadınlarımızın eğitimi, okuma yazma başta olmak üzere bireysel gelişimleri hayata öz güvenle bakmaları, temel becerilerini geliştirmeleri çocuklarıyla birlikte okul öncesi dönemde başlayarak kendilerini kucaklayan böylesi sıcak bir yuvada kayalaşmaları şüphesiz sağlıklı bir toplum ve gelecek adına çok önemlidir. Bu temelde baktığımız zaman sadece sosyal anlamda kazanımları değil temel istihdama dönük becerileri ve bununla ilgili yetenekleri kazandıkları İŞKUR destekli birçok projede bir iş ve meslek sahibi olmalarını sağlayacak bir eğitim almalarını da aile destek merkezlerimiz sunmaktadır. Şüphesiz böylesi bir buluşma ve kaynaşma sosyalleşme merkezleri gelecek adına bizlere umut vermekte ve kentimizin ve ülkemizin sağlıklı bir toplum sağlıklı bir aile hedefine bizleri yaklaştırmaktadır." dedi.

Bu yılı 50 aile destek merkezi ve 100 kadın kursiyer olarak belirlediklerini belirten Güzeloğlu, şunları söyledi: "Diyarbakır'da 2017 yılı sonu itibariyle değerlendirmelerimizde yaklaşık 24 aile destek merkezimiz ve geçen yıl itibariyle 10 bini aşkın kadınımızla buluşan bir performans ve bir etkinlik tablosu karşımıza çıkmaktadır. Bu yıl 50 aile destek merkezi ve 100 kadınımız olarak belirledik. 100 kadın kursiyerimizin 2018 yılı içerisinde aile destek merkezlerimizde buluşması ve her açıdan kendilerine dönük bir kazanımı toplumsal bir kazanıma dönüştürecek bir eğitim, bir kültürel ve sosyal etkinlikle tanışmasını hedefliyoruz."

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler