2018 yılının ilk umre yolcuları dualar eşliğinde uğurlandı

2018 yılının ilk umre yolcuları dualar eşliğinde uğurlandı

Siirt İl Müftülüğü tarafında düzenlenen programla, 2018 yılının ilk umre yolcuları dualar eşliğinde uğurlandı.

2018 yılının ilk umre yolcuları Siirt İl Müftülüğü tarafında düzenlenen programda, dualar eşliğinde uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda salavatlar, tekbirler, telbiyeler ve ilahiler program boyunca eksik olmadı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, umreye gidecek olanlara, turist olarak sefere çıkmadıklarını, ibadet için kutsal topraklara gittiklerinin bilincinde olmaları gerektiğini belirterek bazı tavsiyelerde bulundu.

"Umredeki vaktimizi çarşı, pazara değil ibadete harcayın"

Yapılan bu yolculuğun bir ibadet yolculuğu olduğunu belirten Arvas, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yolculuğunuz turistik bir seyahat değildir. O mukaddes topraklarda 24 gün kalacaksınız. Bu günlerin her saniyesi sizler için bulunmaz bir fırsattır. Aman dikkat! Zamanınızın tümünü o mübarek beldeye yakışır bir şekilde geçiriniz. Mekke’de yapılan ibadetler başka yerde yapılandan yüz bin kat daha faziletlidir. Bu yüzden, namazlarınızı Harem-i Şerifte kılınız. Kur’an okuyanlar günde 5-6 cüz okuyarak birkaç hatim çıkarmaya çalışsınlar. Aman ha! Vaktinizi, çarşıda incik boncuk ve benzeri şeyler almak için harcamayınız. Zira orası bir ticaret yeri değil. Çünkü ticaret için gidilmemiş oraya. Bir şeyler almak için vaktinizi boşa harcamayın, çünkü büyük bir vebaldir. Şeytan bunun için sizi dürtecek, sizi çarşıya götürmek için vesveselerde bulunacak. Ona fırsat vermeyin.” dedi.

Kutsal topraklar vaktin harcanacağı israf edileceği yerler değildir

Umre ziyaretine gidenlerin birçoğunun içine düştüğü bir diğer yanılgının da gereksiz konuşmalar olduğunu belirten Arvas, “Umrecilerimizin birçoğu Kâbe’ye gidiyor, bir araya geliyorlar ve kendi aralarında dünyevi şeyler konuşuyorlar. Dedikodular yapıyorlar, Türkiye’deki ticaretlerinden bahsediyorlar, benzeri şeylerle vakit harcıyorlar. Orası vaktin harcanacağı, israf edileceği yerler değildir. Şu müjdeye bakın: Hacılar ve umreciler Allah’a giden misafirlerdir. Müslümanların Allah nezdinde temsilcileridirler, hacılar ve umreciler dua ederler ise Allah dualarını makbul kılar.” şeklinde konuştu.

“Allah bütün Müslümanlara umreye gitmeyi nasip etsin”

Umreye gideceği için çok heyecanlı ve mutlu olan Sevim Dirikolu, Allah’ın bütün Müslümanlara umreye gitmesini nasip etmesi temennisinde bulunarak oraya gidecek olmanın verdiği duygunun anlatılamayacağını ancak yaşanarak idrak edilebileceğini söyledi.

Ailesinde birçok kişiyi umreye uğurlayacak olmanın sevincini yaşayan, Necim Yılmaz ise yakınlarının umreye gitmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu, Allah’ın kutsal topraklara gidecek olan yakınlarına yardımcı olması duasında bulundu.

İlk defa umreye gideceğini ve bu sebepten ötürü çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yunus Emre Dirikolu da çok heyecanlı olduğunu, Halası ve babaannesi ile umreye gideceğini söyledi.

Umreye uğurlama programında zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı görüldü.

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler