2019'da dünya 10 büyük tehditle karşı karşıya

2019'da dünya 10 büyük tehditle karşı karşıya

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2019 yılında bütün bir dünyayı etkileyecek en büyük 10 tehlikeyle ilgili hazırladığı raporu açıkladı.

2019 yılında 1,6 milyardan fazla insanı etkileyecek olan 10 tehlikeli hastalıkla ilgili raporu kamuoyuna duyuran Dünya Sağlık Örgütü (WHO), söz konusu tehditler için raporunda, uzun süreli çözüm önerilerine de yer verdi.

Dünya çapında var olan savaş, savaşla birlikte gelen açlık ve kuraklık nedeniyle 1,6 milyardan fazla insanın hayata tutunma mücadelesi verdiği aktarılan raporda, küresel ısınma nedeniyle ortaya çıkacak bazı hastalıkların yüzbinlerce insanın ölümüne kapı aralayabileceği kaydedildi.

Dünyadaki ölümlerin yüzde 70'inin kanser, diyabet ve kalp hastalıklarından kaynaklı olduğuna dikkat çekilen rapora göre, dünyayı yeni yılda etkisi altına alacak 10 büyük tehdit şu şekilde sıralandı:

"Hava kirliliği ve iklim değişikliği (1), bulaşıcı olmayan hastalıklar (2), grip (3), hassas ayarlar (4), antimikrobiyal direnç – mikroba karşı dayanaksızlık (5), ebola (6), birinci basamak sağlık hizmeti (7), aşılar (8), Dang - eklem ağrılı ateşli ve bulaşıcı hastalık (9), AIDS – HIV (10)."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler