​21 yıl önce yapımına başlanılan yol bitim aşamasına geldi

​21 yıl önce yapımına başlanılan yol bitim aşamasına geldi

Şırnak ile Cizre ilçesinin arasında 21 yıl önce yapımına başlanılan karayolu, bitim aşamasına geldi.

Şırnak ile Cizre ilçesi arasında, 1997'de ihalesi yapılan ve 1998'de inşaatına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan duble yolda 21 yıllık hasret sona erecek.

Cudi Dağı'nda 700 ve 800 metre uzunluğunda iki tünel ile 365 metre uzunluğunda bir viyadük yapılan yol tamamlanma aşamasına geldi.

 Çift şerit olarak trafiğe açılan yolun bazı yerlerinde yol, tek şerit olarak trafiğe açılmış durumda. Yolda çalışmalar sürerken, sene sonunda tamamen bitirilmesi hedeflenen yol, Şırnak ile Cizre arasındaki 50 dakikalık mesafeyi 25 dakikaya düşürecek.

2 Ekim 2017 Tarihinde Şırnak-Cizre Yeni Karayolunda yapımı süren tünel inşaatının güvenliğini sağlayan, PKK’nin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Güvenlik Korucusu Dündar Page'nin isimleri verildi.

Karayolunun tamamen erken bitirilmesini istediklerini belirten vatandaşlardan Resul Özdemir, eksikleri olmasına rağmen yoldan memnun olduklarını söyledi.

Mehmet Karaca ise, “21 yıl önce bu yolun başlanılması için ihale vermişlerdi. Bu yol 2 sene önce başlandı. Yüzde 80’i tamamlanmış, yüzde 20’si de kalmış. 4 tane tünel dağların arasından geçirilerek yapılmış. Şırnak ile Cizre yolu 50 dakika sürüyordu. Araçlar eski yolu tek şerit olarak kullanıyordu. Araç kuyruğu olduğu zaman çok zorluklar çekiyorduk. 1,5 saatte yolda kaldığımız oluyordu. Şu an bu yeni yolda Cizre’den Şırnak’a 25 dakikada gidiyoruz. Eski yol kullanılmıyordu çünkü çukurlar ve çok dönemeç olduğundan kazalar oluyordu. Eskiye göre bu yol çok güzel. Bu yolun tamamen erken bitirilmesini istiyoruz. Emeği geçen herkese ve sayın valimiz Mehmet Aktaş’a teşekkür ediyoruz. ” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler