25 STK'dan darbeye karşı ortak basın açıklaması

25 STK'dan darbeye karşı ortak basın açıklaması

15 Temmuz’da yapılan ABD destekli darbe kalkışmasına karşı bir araya gelen Gaziantep’te faaliyet gösteren 25 İslami STK, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek darbe girişimini sert bir dille kınadı.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu yaklaşık bir haftadır darbe karşıtı gösterilerin düzenlendiği Demokrasi Meydanı’nda yapmış olduğu basın açılaması ile 15 Temmuz’da yapılan ABD destekli darbe girişimini kınadılar.

Gaziantep’te darbe karşıtı gösteriler aralıksız şekilde devam ediyor. Her akşam on binlerce kişinin katıldığı gösterilere destek veren STK’lar, halk ile bir araya geliyor.

ABD destekli darbe kalkışmasını yaptıkları basın açıklaması ile kınayan Gönüllü Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök okudu.

Her darbe girişiminde olduğu gibi, tarihin tekerrür ettiğinde dikkat çeken Gök, “Bu kalleş kalkışmanın, ordu içinde yapılanmış FETÖ/PDY mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğu belirlenmiştir. Her darbe girişiminde olduğu gibi, tarih tekerrür etmiştir. Kahraman ordumuza sızmış bu kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akla dayadığı anlaşılmıştır.” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre ve dış politikadan ulaşıma kadar büyük gelişmeler gösterdiğini ifade eden Gök, bundan dolayı da ABD, İsrail ve tüm emperyalist güçlerin Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.

“Kahraman asil milletimiz, kalleş darbeyi ve darbeciyi ezip geçmiştir”

Halkın destansı direnişinin darbe girişimini önlediğini aktaran Gök, “Bunlar milletin malı olan silahlar, düşmana karşı kullanılması gerekirken, devletimize, milletimize karşı kullanılmış, katliamlar yapılmış, yönetime cebren el konulmaya çalışılmıştır. Bu adi örgütün hedefleri, Türkiye’mizi, Suriye’ye, Irak’a, ve Mısır’a dönüştürmektir.  Bunların darbe ile gerçekleştirmek istediği şey, Ortadoğu ve dünyada söz sahibi değil, sömürgeci Batı’nın emir kulu bir Türkiye’dir. Kahraman asil milletimiz, kalleş darbeyi ve darbeciyi ezip geçmiştir. Bütün bu ihanetin karşısında da milli iradeyi sahiplenen toplumun bütün kesimlerinden insanımız yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden sokaklara dökülmüş zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş, işgallere son vermiştir. Bütün dünyanın gözleri önünde menfur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağının dersini vermiş ve tarihe geçmiştir.” şeklinde konuştu.

“Bu direniş bir kez daha Bedrin aslanlarına layık bir ümmet olduğumuzu gösterdi”

Gök, “Bu darbeye karşı milletimiz ve sokakları işaret eden Cumhurbaşkanımıza, soğukkanlılığını hiç kaybetmeden, süreci en olgun bir biçimde ve cesurca yürüten Başbakanımıza, siyaset üstü bir tavır geliştiren, ülkemizi bir ve tek-vücut haline getiren siyasi parti liderlerimize ve hepsinin üstünde kendi inisiyatifi ile sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları durduran aziz milletimize,  Mekke’den Kudüs’e ve ta Balkanlardan Kafkaslara kadar dünyanın her yerinde Türkiye için ümmet bilinci ile dua eden kardeşlerimize teşekkürü borç biliriz. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu şehitlerimizin aileleri ve tüm dünya bilsin ki onları asla unutmayacağız. Bu direniş bir kez daha evet Bedrin aslanlarına layık bir ümmet olduğumuzu gösterdi.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.