"26 yıldır adalet bekleyenler var"

"26 yıldır adalet bekleyenler var"

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Bu Son 28 Şubat Olsun' etkinliğinde konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, cezaevlerinde 26 yıldır adaletin uğramadığı Yusufi mahkumların olduğunu söyledi.

Günümüzde 28 Şubat'ı yaşayan İslami kesimler olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, "Zindanlarda 28 Şubat mağduru olan Yusufiler var. Onlar halen adalet beklerken, 26 yıldır adalet bir türlü kendilerine uğramıyor. Halen içerde ömür tüketiyorlar, hayatlarını zindanda geçiriyorlar, tek suçları da İslami bir hayat yaşamak istediklerinden dolayıdır." dedi.

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları tarafından, Siverek ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan, 1919 rakımlı Karacadağ'da, "Hür Gençlik Karacadağ'dan sesleniyor: Bu Son 28 Şubat Olsun" konulu etkinlik düzenlendi.

Programda gençlere seslenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı  Yalçın, 28 Şubat sürecinde yaşanan zulümlere değinerek, 26 yıldır cezaevlerinde adalet bekleyenlerin olduğunu vurguladı.

Programı düzenleyen Siverek Gençlik Kollarını tebrik eden Yalçın, "Öncelikle Siverek Gençlik Kollarımızı, Karacadağ'ın bu eteklerinde düzenlemiş olduğu bu programdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sağ olsunlar, bizleri de davet ettiler. Gençleri seviyoruz, gençler bizim geleceğimizdir. Bu memleketin, bu ülkenin geleceğidir. Bu açıdan gençlik önemlidir. Gençlik, bizim önem verdiğimiz bir konudur. Bundan dolayı şunu söylemek istiyorum. Siverek Gençlik Kollarımız beraberlerinde bir branda getirmişler. 28 Şubat'ı da unutmamışlar. Ben öyle tahmin ediyorum ki burada bulunan gençlerimizin birçoğu 1995 ile 2000 arası doğumludurlar. 28 Şubat sürecinde çok küçük oldukları için o günün zulmünü birebir yaşamadınız. Fakat o günden bugüne kendiniz 28 Şubat'ın o soğuk yüzünü görmediniz, görmemekle şanslısınız, inşallah bundan sonra da görmezsiniz, inşallah bu memlekette bu ülkede bir daha 28 Şubatlar yaşanmaz." dedi.

"28 Şubat İslam'ın ne kadar değer varsa onları yok etmek için yapılan bir girişimdi"

28 Şubat'ta yaşananlara değinen İl Başkanı Yalçın, "28 Şubat gerçekten aydınlığın karanlığa çevrildiği; zulmün zirve yaptığı ve asıl hedefinin, asıl amacının, bütün insanları İslam'dan uzaklaştırmak, maneviyatsızlaştırmak, İslam adına, İslam'ın ne kadar değer varsa onları yok etmek için yapılan bir projeydi, girişimdi." diye konuştu.

"26 yıldır adalet bekleyenler var"

Günümüzde 28 Şubat'ı yaşayan İslami kesimler olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Zindanlarda 28 Şubat mağduru olan Yusufiler var. Onlar halen adalet beklerken, 26 yıldır adalet bir türlü kendilerine uğramıyor. Halen içerde ömür tüketiyorlar, hayatlarını zindanda geçiriyorlar, tek suçları da İslami bir hayat yaşamak istediklerinden dolayıdır." ifadelerini kullandı.

"28 Şubatta kızlarımızın başörtüsüne el uzatıldı"

28 Şubat'ta başörtüsü ve tesettüre savaş açıldığını belirten Yalçın, şunları ifade etti: "28 Şubat'ta, topyekûn en başta kadınlarımızın ve kızlarımızın başörtülerine el uzatıldı. Üniversite yıllarında bu olaylara birebir şahit olduk. Üniversite kapılarında tesettürlü olduklarından dolayı okula alınmayan öğrencilere şahit olduk. İslami kimliğinden dolayı hemen hemen Türkiye'nin bütün illerinde, İslami faaliyet ve çalışma yürüten ve İslami bir yaşam isteyen tüm insanlara yönelik bir cadı avı başlatıldı. Binlerce, on binlerce insan gözaltına alındı, çok ağır işkencelerden geçirildi ve zindanlara atıldı. Ve o günden bugüne Siverek Gençlik Kollarımızın 28 Şubat'ı unutmamış olması ve 28 Şubat yönünde bir pankart asarak, Karacadağ eteklerine gelmiş olması doğrusu beni ziyadesiyle memnun etti."

"Allah'ın ipine sımsıkı sarılın"

28 Şubat'ı gençlerin hiçbir zaman unutmaması gerektiğine vurgu yapan Yalçın, "28 Şubat'ı biz çocuklarımıza ve gençlerimize anlatacağız. O dönem yapılan zulümleri anlatacağız ki bir daha 28 Şubatlar yaşanmasın. Gençlerimiz bir daha 28 Şubatlar yaşanmaması için ne gerekiyorsa tüm çalışmalarını yapmalıdırlar. Sizin yapacağınız en önemli çalışma ise Allah'ın ipine sımsıkı sarılmanızdır." şeklinde konuştu.

Programa HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'ın yanı sıra HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş ve partili gençler katıldı.

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş ise 28 Şubat süreci ile ilgili 23 Şubat 2018 tarihinde Gümüştaş Düğün Salonu'nda bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.