"28 Şubat-FETÖ Mağdur Aileler İnisiyatifi" siyasi partileri ziyaret etti

"28 Şubat-FETÖ Mağdur Aileler İnisiyatifi" siyasi partileri ziyaret etti

İslami hizmetlerinden dolayı 2000’li yıllarda FETÖ/PDY mensubu polisler tarafından gözaltına alınıp günlerce işkence edildikten sonra kumpas ve düzmece ifade tutanaklarıyla cezaevlerine konulan mahkûmların aileleri, siyasi partileri ziyaret etti.

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır haksız bir şekilde cezaevinde tutulan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerini anlatmak ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanması için AK Parti ve HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti.

2000’li yıllarda İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ/PDY’ye mensup polisler tarafından gözaltına alınan ve günlerce işkencelerden geçirilen, yine aynı yapının hâkim ve savcıları tarafından cezaevlerine tutuklanan mahkûmların aileleri, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyetlerini anlattı.

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpaslar sonucu müebbet hapis cezası verdiği mahkûmların aileleri yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için ilk olarak Hüda Par İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Aileleri Hüda Par İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal tarafından karşılanan aileler, FETÖ/PDY zulmünün kurbanları olarak artık adaletin tecelli etmesini istediklerini dile getirdiler. Ziyarette konuşan Hacer Kınay, cezaevlerinde paralel yapının mağduru olan yüzlerce kişinin bulunduğuna dikkat çekti.

FETÖ/PDY’nin meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi ve mağdurlara yeniden yargılanmanın önünün açılması için, ailelerin de sorunlarının hükümet yetkililerine iletilmesi konusunda HÜDA PAR’ı ziyaret ettiklerini belirten Kınay, “Biz de her ortamda bunu dile getiriyoruz. Bununla ilgili mağdur ailelerin sıkıntılarını bire bir dinlerseniz ve HÜDA PAR olarak bu konuyla ilgilenirseniz bundan çok memnun kalırız.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hüda Par İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ise haksız gerekçelerle cezaevinde bulunanlara artık iade-i itibar verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, FETÖ/PDY mağdurlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını temenni ettiklerini belirtti.

Tekdal, “Partimiz İlçe Başkanlığımızı bu vesileyle ziyaret etmenizden memnun olduk ve sizlere teşekkürlerimizi bildiririz. HüdaPar olarak Müslümanlara yapılan ve hukuksuzluk ve kumpasların hükümet tarafından biran evvel kaldırılarak, Parti yetkililerimizin de daha öncede ve halen de hükümet yetkilileriyle bu konuda görüşmeler yaptıkları ve bu konuda çaba göstermektedirler. FETÖ ve 28 Şubat ürünü hâkim ve savcıların bu Müslümanlara vermiş olduğu hükümlerin yok sayılarak halen İslami davadan ceza almış bulunan Müslümanların yeniden yargılanması yönündeki talepleriniz, Hüda Par olarak bizim de talebimizdir.  Bu konuda Çınar İlçe Başkanlığı olarak bu taleplerinizi Partimiz yetkililerine ileteceğimizden emin olmanızı ve yetkililerimizin de bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarından ve bundan sonrada bu konu üzerinde duracaklarından hiç şüpheniz olmasın.” şeklinde konuştu.

FETÖ mağdurlarına yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini belirten Tekdal, “Bu Müslümanları yargılayıp, cezalandıran tüm hâkim ve savcıların FETÖ davasından ve yaptıkları kumpas ve hileli yargılamalardan dolayı tutuklanmışlardır veya meslekten ihraç edilmişlerdir. Bu da şu demektir; bu hâkim ve savcıların vermiş oldukları karar ve hükümler de geçersizdir. Kesinlikle adil kararlar değildir. Çünkü kendileri suçlu durumda oldukları için vermiş oldukları hükümler de meşru değildir, adil değildir. Bu nedenle, haksız yere ve bir kurulan kumpaslarla halen cezaevlerinden yatmakta olan ve tek suçları camiye gidip İslam’ı ve Kur’an-ı öğrenmekve öğretmek olan bu Yusufi kardeşlerimiz hakkındaki hükümleri geçersiz sayılarak,  yeniden yargılanmaları ve biran evvel haksız yere tutuklanmalarına son verilerek ve kendilerinin ve ailelerin mağduriyetleri giderilerek ailelerine kavuşturmalarını talep etmekteyiz ve bunun beklemekteyiz. Ve halen mağdur olan siz Yusufi ailelerinin talepleri ile aynı zamanda bizim de talebimiz olan bu kardeşlerimizin yeniden yargılamaları konusunun üzerinde durulması için parti yetkililerimize taleplerimizi ileteceğiz.” dedi.

FETÖ/PDY mağduru mahkûmların aileleri daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu'ya yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek yakınlarına ceza veren hâkim ve savcıların 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alındıklarını belirterek, verilen kararların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

İlçe başkanı Mehmet Ali Arzu yaptığı açıklamada, “Bu insanlar bugüne kadar cezaevinde kalmışlar ediyorlar ve suçsuz yere içeride kaldıklarını iddia ederek yeniden yargılanma istiyorlar. Cezaevinde yatan bu insanlara ceza veren birçok savcı ve hâkim şu anda görevden alınmış.  Eğer böyle bir durum söz konusu ise aslında gerçek suçlu bunlardır.Eğer bir insan onlarca yıl cezaevinde suçsuz yere kalıp, ondan sonra bu savcı ve hâkimler tarafından ceza alıyorsa, bu savcı ve hâkimlerde ne vicdan ne de merhamet vardır.“ ifadelerini kullandı.

Zeki Kınay yaptığı açıklamada dayısının yaklaşık 22 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, “dayım 15 yıl boyunca hiçbir suçu olmamasına rağmen ceza almadan, cezaevinde tutuldu. Eğer dayım suçlu olsaydı niye 15 yıl boyunca ceza alacak hiçbir delil bulamadılar. Dayıma ceza veren hâkim ve savcılar şu anda FETÖ kapsamında görevden alınmış durumda.“ dedi.

ÇINARINSESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.