28 Şubat'ın büyük aktörlerinden Erdoğan Teziç öldü

28 Şubat'ın büyük aktörlerinden Erdoğan Teziç öldü

28 Şubat sürecinde özellikle başörtülülerin üniversiteye giriş yasağını en üst düzeyde tutan eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç öldü. Sosyal medya kullanıcıları da Teziç'in eski uygulamalarını hatırlatarak değerlendirmelerde bulundu.

28 Şubat sürecinde özellikle başörtülülerin üniversiteye girişi yasağını ve İmam Hatiplere ve Meslek Liselerine kat sayı engeli koyan uygulamalarıyla tanınan eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç 81 yaşında öldü.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2003-2007 yılları arası Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atanan Teziç’in birçok yasağın altında imzasının bulunmasıyla hatırlanıyor.

Üniversitelerde başörtülü öğrencilerin okula girişini yasaklamakla kalmayan Teziç, ayrıca başörtülü personeli de işinden ederek binlerce kişinin mağduriyetine neden olmuştu.

Teziç, başörtü yasağı uygulamasıyla yetinmemiş, İmam Hatip ve Meslek Liselerine 40 puan barajı koyarak bu okulların da kapanmasına neden olmuştu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören Teziç, bu sabah kalp krizi geçirmesi sonucu öldü.

Teziç'in ölümünün ardından o dönemin mağdurları başta olmak üzere birçok kişi sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirmelerde bulundu:

Halit Dindar @DindarHalit: "Siz başörtüsünü çıkartın, ben sizin yerinize yanarım" Bu sözlerin sahibi eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ölmüş!

AHMET @Sesizbiri2: Vaybe yasakların da öldü sen de öldün "Erdoğan Teziç"

zekeriya ilgar‏ @zekilgar: Erdoğan Teziç'e bir Meslek liseli katsayı mağduru olarak hakkımı helal etmiyorum.

musti mex‏ @mustimexx : Erdoğan Teziç ölmüş Allah rahmet etsin ama öbür dünyada iki elim yakanda olsun. Şahidim olun siz de okul kapılarında ağlattınız bizi.

sudenaz  @sudenaz033: 3 günlük dünya için değdi mi kalp kırmaya kul hakkı yemeye? Erdoğan Teziç hayatını kaybetti.

Koca Yusuf‏ @hayzn34: Erdoğan Teziç, İslam'a nasıl muamele ettiysen Allah da sana bin katı muamele etsin.

Murat Alan‏ @MuratAIan: "Türban serbest olamaz" diyen eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç öldü. Allah'ın emirleri sapasağlam duruyor ama Teziç her fani gibi gitti.

Zihni açık‏ @zihniacik:  Allah'ın emri başörtüsünü okulda yasaklayıp insanlara zulmeden Erdoğan Teziç'e Allah'tan rahmet dilemek? Rahmeti reddetmiş adam. Ne rahmeti?

Romantik Darbeci‏ @romantikdarbeci: Erdoğan Teziç ölmüş. Mahkeme-i Kübra'da anayasa hukukçuluğu geçmeyecek. Yaptığı zulümlerin bedelini ödemesini Allah'tan diliyorum.

Ali veli‏ @Diyorit: Meslek liseli olup üniversiteye giremeyen milyonlarca insan kahve köşelerinde Erdoğan Teziç'i anıyor şu an.

Bavırgan Bey‏ @BAVIRGANBEY: Evet Erdoğan Teziç ömrünce mücadele ettiğin başörtüsü, din, iman, Kur'an ve İslam ile yüzleşme ve hesap verme zamanı. İlk adım musalla taşı.

Tamer Tekin‏ @ertekin38tw: Erdoğan Teziç gibiler yasaklar ile rejimi koruyacağız derken daha çok düşman ettiler insanları... kutuplaşmalarda payı çok büyük...

Hasan Selim Güner‏ @hasanselimguner: «Türban serbest olamaz» diyen Erdoğan Teziç öldü. Saldırdığı başörtüsü duruyor. Potansiyel 'Teziçlere' duyurulur. Boş işlerle uğraşmayın.

Bülent Serkan Koç‏ @BSerkankoc: "Erdoğan Teziç" zulüm ettin de noldu ne gücün ne koltuğun kaldı mı sana? Ölüm herkes için ibrettir alabilene ne mutlu.

Tamer Tekin‏ @ertekin38tw: Erdoğan Teziç ölmüş...ölüm varken insanlara bu kadar eziyet eden insanoğlu ölüm olmasaydı neler yapardı...en adil olan şey ölüm...

İbrahim ŞENTÜRK‏ @ibrahimsentur19: "Siz başörtünüzü çıkartın , ben sizin yerinize yanarım" diyen Erdoğan Teziç,  bu millet senin zulmünü hiç unutmaz. Şimdi hesap zamanı...

Uhut Güzel‏ @uhutg: Erdoğan Teziç'in arkasından atılan twitlere bakıyorum da Allah kimseye böyle bir hayat yaşamayı nasip etmesin. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.