​"28 Şubat’ın en büyük mağdurlarından biri imam hatipliler oldu"

​"28 Şubat’ın en büyük mağdurlarından biri imam hatipliler oldu"

Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, 28 Şubat’ın en büyük mağdurlarından biri, katsayı ve başörtüsü gibi engellere maruz kalan, ortaokulları kapatılan imam hatiplilerin olduğunu söyledi.

Mardin İmam Hatipliler Derneği (MARİMDER) Başkanı ve ÖNDER Mardin İl Temsilcisi Abdulsamet Yılmaz, 28 Şubat’ta,  katsayı ve başörtüsü gibi engellere maruz kalan, ortaokulları kapatılan imam hatiplilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

28 Şubat döneminde yaşanan hukuksuzlukların gündemdeki yerini koruduğunu hatırlatan Yılmaz, çok acı olaylar yaşandığı için o günü hatırlamak bile istemediklerini dile getirdi.

Yapılan haksızlıkların son bulması gerektiğini söyleyen Yılmaz, özellikle hâlen cezaevlerine bulunan mağdurların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

“En başta imam hatiplere büyük darbe vuruldu”

Yılmaz, “28 Şubat post modern darbesinde çok zor günler geçirdik. En başta imam hatip okullarına büyük bir darbe vuruldu. Katsayı ve başörtüsü gibi engellemelerin yanında imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatılmasıyla büyük bir zulüm yapıldı. Gerek kat sayısı gerek başörtüsü yasağı ve gerekse de okulların kapatılması, imam hatiplilere büyük zararlar verdi. O dönemde artık kimse çocuklarını bu okullara gönderemiyordu, büyük bir korku psikolojisi hâkimdi, aileler baskı altındaydı.” diye konuştu.

“Mağdur ailelerin hâlâ cezaevi kapılarında olmaları utanç vericidir”

28 Şubat yargı kararlarının tekrar gözden geçirilmesini isteyen Yılmaz, şunları söyledi: “Evet, belki birçok mağduriyet giderildi, ancak hâlâ cezaevlerinde olan mağdurlar var. Bu da bizi rahatsız etmektedir. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz. 28 Şubat mağdurlarından kimisi 23 yıldır hâlen cezaevlerindedirler. 23 yılıdır aileleri cezaevi kapılarında olmaları utanç vericidir. Bu insanların ne suçu vardı? Bu konunun üzerinde durulması lazımdır. Mağduriyetleri devam eden kişilerin mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.” (M. Salih Keskin – İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.