28 Şubat mağdurları için çağrı: #BuSon28ŞubatOlsun

28 Şubat mağdurları için çağrı: #BuSon28ŞubatOlsun

Malatya Adliyesi önünde biraraya gelen STK’lar ve siyasi parti temsilcileri, devam eden 28 Şubat zulmüne son verilmesi gerektiğini belirterek #BuSon28ŞubatOlsun çağrısında bulundular.

Türkiye geneli her hafta Çarşamba günü İslami STK’ların iştirakiyle düzenlenen  #BuSon28ŞubatOlsun konulu basın açıklamaları ile halen devam eden 28 Şubat zulümlerine dikkat çekilmeye devam ediliyor.

Malatya Adliyesi önünde 6. Kez biraraya gelen sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve halk, devam eden 28 Şubat mağduriyetlerini düzenledikleri bir basın açıklaması ile kınadılar.

“28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın!”

Malatya Mazlum-Der Şube Başkanı Mehmet Aslan’ın okuduğu basın açıklamasında 28 Şubat Mağdurları için yaptıkları basın açıklamalarının karşılık bulmadığı ifade edilerek, “7’inci haftasında, bu talebe destek veren bütün kişi ve kurumlarla ‘28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın!’ demeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta, başta Bolu Cezaevi olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Sivas Cezaevlerinin önünde hemen her çevreden geniş bir katılımla dillendirdiğimiz bu talep maalesef bugüne kadar somut bir çözüm iradesiyle karşılık bulmamıştır.” dedi.

“Artık bu konuda ne diyeceğimizi bilemez durumundayız”

Tek bir kanun maddesi ile çözülebilecek bir meselenin akıl ve vicdan sınırlarını zorlayacak derecede ihmal edildiğini belirten Aslan, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Çelişki üstüne çelişki üreten yargının günahlarının görmezden gelinmesi, hayatı çalınan insanların ve ailelerin yaşadıklarına yönelik umursamazlık bu kadar açıkken artık bu konuda ne diyeceğimizi bilemez durumundayız. 28 Şubatta yapılan yargılamalar hakkında ‘darbe yargılamaları’, ‘brifingli yargılamalar’ dedikten sonra bu yargılamalar neticesinde verilen siyasi kararlara meşru kararlar muamelesi yapmak çelişkiden öte bir anlam ifade etmemektedir. Açıktır ki infazlar tamamladıktan sonra gelecek yeniden bir yargılama düzenlemesi ya da iade-i itibarın, 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen, şimdi çözülmesi gerekmektedir.” 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler