28 Şubat mağdurlarının aileleri STK’ları ziyaret etti

28 Şubat mağdurlarının aileleri STK’ları ziyaret etti

Van'da 28 Şubat’tan mağdur olmuş ve şu an cezaevinde tutuklu olan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerine dikkat çekmek ve giderilmesi için destek almak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

28 Şubat postmodern darbe sürecinde camide ders verdikleri için cezaevinde tutuklu olan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için STK’lar başta olmak üzere, siyasileri ve haber ajanslarını ziyaret etme kararı aldı.

Van’da 28 Şubat mağduru aileleri temsilen oluşturulan 8 kişilik heye,t bugün ilk olarak Van’da faaliyetlerde bulunan Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü’ne ziyarette bulundu.

Heyet ilk olarak Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden  heyeti dernek başkanı Mahmut Bilici karşıladı.

Ziyarette heyet adına konuşan Ahmet Taş, o dönemde yaşadığı mağduriyetinden bahsederek, şuları söyledi:

“Sürekli siyasi partilere giderek çocuklarımızın haksız yere cezaevine konulduğunu söyledik, ama kedimize bir türlü inandıramadık. Bu durumda siyasi parti yetkililerinden, ‘bizlerde namaz kıldık, Kur’an okuduk kimse bizi tutuklamadı’ şeklinde cevaplar aldık. Yani biz mağduriyetimizi anlattığımız her yerde alaycı bir tavırla karşılaştık.”  dedi.

Dernek olarak 28 Şubat’tan mağdur olmuş mahkûmların takipçisi olduklarını belirten Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Bilici ise, “Bizler bu davaların takipçisiyiz. Sadece bu davların değil, Sivas’ta mağdur olan kardeşlerimizin de, Batman’da İslami davalardan dolayı yatan kardeşlerimin de, Medrese-i Yusufiyye’deki kardeşlerimizin de takipçisiyiz. Nitekim 28 Şubat, Müslümanları bir sel gibi içerisine aldı. Suçluyu, suçsuzu birbirine karıştırdı. Bu durumda suçluları dışarı çıkardı, Kur’an dersi vermek için mescitlere giden kardeşleri veyahut çevrede İslami hassasiyeti olan suçsuzları da içeride bıraktı.” şeklinde konuştu.

Heyet, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden sonra Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.