28 Şubat ve FETÖ mağdurları adalet bekliyor

28 Şubat ve FETÖ mağdurları adalet bekliyor

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Gaziantep Başkanı, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklananların yeniden yargılanıp bırakıldığını, ancak Yusufîler için hiçbir adım atılmadığını belirterek yargıdaki çifte standarda dikkat çekti.

Türkiye'nin birçok ilinde 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların sorunlarını dile getirmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, bu kapsamdaki ziyaretlerini sürdürüyor.

Yusufî mahkûmların özgürlüklerine kavuşturulması için Gaziantep'teki STK'ları ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi, ziyaretler kapsamında Ensar Vakfı Gaziantep Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Batmaz ile görüşen inisiyatif yetkilileri, Yusufî mahkûmların durumu ve yaşadıkları mağduriyetler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatif Gaziantep Başkanı Adem Kılınç ve beraberindeki heyeti, Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Batmaz karşıladı. Yaşadıkları hukuksuzlukları ve mağduriyeti anlatarak destek talebinde bulunan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi ve mağdur aileler, adalet çağrısında bulundu.

İnisiyatif olarak 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen Yusufi mahkumların uğradıkları bu haksızlığa dikkat çekmek için çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını anımsatan Kılınç, 20-25 yıldır zindanda yatan Yusufî mahkûmların özgürlüklerine kavuşuncaya kadar bu mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

"Cezaevindeki insanların bu haklarının tekrar iade edilmesini istiyoruz"

Kılınç,"Ziyaretlerdeki amacımı; bu mağduriyeti yaşayan yıllarca cezaevinde eziyet gören kardeşlerimiz var. Sadece aslında 28 Şubat dönemindeki değil, Sivas mağdurları, Vasat grubunda olan kardeşlerimiz de var. Biz de İnsiyatif olarak bu cezaevindeki insanların bu haklarının tekrar iade edilmesini istiyoruz. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Mağdur ailelerde bu konuda bir af istemiyorlar ve aftan ziyade yeniden adil bir yargılama istiyorlar." dedi.

"Mağdur olan ailelerimizin mağduriyeti giderilmelidir"

Hukuktaki çifte stantarda dikkat çeken Kılınç, bu insanların hiçbir suçları olmadığı halde yıllarca İslami hassasiyetlerinden dolayı cezaevlerinde olduğunu belirterek "Bugün Ergenekon, Balyoz davalarından cezaevine girenlerin şu anda tekrar çıktığını görüyoruz. Bu insanlarda gerçekten Türkiye'de bir darbe girişiminde bulundukları ve Türkiye'deki mevcut düzeni bozmak için uğraştıklarını da biliyoruz. Ama bu kişilerin yeniden yargılanarak haklarının iade edildiğini görüyoruz. Maalesef sözde dünyada insan haklarından bahsediliyor. Ama bu hakların verilmediğini görüyoruz. Biz de insiyatif olarak istiyoruz ki bu hakların tekrardan bu insanlara iade edilmesidir. Bu mağdur olan ailelerimizin de mağduriyetinin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Batmaz da 28 Şubat sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

"28 Şubatta bu ülkede inanan insanlara çok büyük zulümler yapıldı"

28 Şubat döneminde Türkiye’de inanan insanlara çok büyük zulümlerin yapıldığını hatırlatan Batmaz, "Başörtülü hanım kardeşlerimize, imam hatip okuyan öğrencilerimize ve bütün inanan insanlara çok büyük zulümler yapıldı. Tüm inanan insanlar, müminler bu süreçte mağdur edildi. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için mücadele ediyoruz." dedi.

"Bir tek mağdur insanın kalmamasının gayreti içerisinde olmalıyız"

28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mahkum edilenlerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ve bu konuda da herkesin duyarlı olmasını isteyen Batmaz, "Bizler, sivil toplum kuruşları olarak hakkın sesi olmalıyız, hakikati söylemeliyiz. Çünkü biz, söylememiz gerekirken söylemediklerimizden, söylememiz gerekirken söylediklerimizden, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan ve yapmamamız gerekirken yaptıklarımızdan Allah hesap vereceğiz. Bir tek mağdur insanın kalmaması için de üzerimize düşen her görevi bir mümin olarak yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız ve bizler Müslümanlar olarak dünyada mazlumların, mağdurların sesi olmalıyız. Rabbim bu konuda üzerine düşen vazifeleri yapmayı bizlere nasip eylesin." temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler