28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler: Lütuf ve af dilemiyoruz

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler: Lütuf ve af dilemiyoruz

Derin ve paralel devletlerin zulmüne maruz kalmış İslami kimlikli mahkûmların aileleri yaptıkları basın açıklamasıyla, lütuf ve af dilemediklerini, yeniden yargılama yoluyla tutuklu eş ve yakınlarının haklarının geri verilmesini istedi.

Batman’da yaptıkları basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan eden 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi, derin ve paralel devletlerin zulmüne maruz kalarak çeyrek asırdır cezaevlerinde olan İslami kimlikli mahkûmlara yönelik yeniden yargılama yolunun açılmasını istedi.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi adına basın açıklamasını Hanife Çelik okudu. Çelik, “28 Şubat öncesi ve sonrası olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimine kadar gelinen süreçte, İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltında vahşice işkencelerden geçirildikten sonra zindanlara atılan ve on yılları bulan bir süredir buralarda tutsak edilen her kesimden Yusufî kardeşlerimizin hak ve hukukları için her türlü gayret ve çabayı sarf etmek amacıyla Batman’da 28 Şubat ve FETÖ Mağdurları İnisiyatifi adında bir oluşumun ilk adımlarını bugün atmış bulunuyoruz.” dedi.

“İnisiyatifimizin temel dayanağı Yüce Rabbimizin rızasıdır” diyen Çelik, inisiyatiflerinin, gönüllülük esası üzerine bina edildiğini belirterek, her kesimden mağdur ailenin, inisiyatife müracaat edip üye olabileceğini ve sorumluluk üstlenebileceğini söyledi.

“Zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmıştır”

Eşleri, babaları ve kardeşlerinin İslami kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulduğuna dikkat çeken Çelik, “Yıllardır kumpaslar sonucu zindanlarda tutulan kardeşlerimiz, babalarımız, eşlerimiz, çocuklarımız sadece ve sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulmuşlardır. Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha bir iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır. Geçen her zaman, bu masum insanların demir parmaklıklar arkasında kalmasına neden olan ve bunda direten sorumluların boynunda bir vebaldir. Geçmişte ne kadar büyük zulümler yapılmışsa, bu mustazaf insanların halen beton duvarlar ve kafesler ardında kalmaları da aynı zulmün devamı niteliğindedir.” diye konuştu.

“Kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz”

Açıklamanın devamında Çelik, şunları söyledi: “Bu nedenle bu vesile ile inisiyatifimizi ilan ettiğimiz bugün ve saatte, yetkililere hitaben ilk mesajımızı buradan siz basın mensupları aracılığıyla vermek istiyoruz. Mağdur aileler olarak kimseye minnet etmiyor, kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz. 28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde, İslami kesimlere yapılan haksız, hukuksuz baskılar, operasyon ve algılar sonucu tutsak edilen kardeşlerimize haklarının geri verilmesini ve bunun için de gerekli olan süreç ne ise işletilmesini talep ediyoruz. Kamuoyundan ve halkımızdan, girdiğimiz bu yolda bizlere duacı ve yardımcı olmalarını bekliyor, sesimize ses, gücümüze güç katmalarını istiyor ve rica ediyoruz.”(M. Fatih Akgül-İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.