"3 belediye başkanımız istifalarını en kısa zamanda verecek"

"3 belediye başkanımız istifalarını en kısa zamanda verecek"

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediye başkanlarından istenen istifalara ilişkin, "Üç belediye başkanımız daha var, onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, bazı belediye başkanlarından istenen istifalara ilişkin, "Şu an itibariyle 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var, onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantıda, görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari’yi ve heyetini Türkiye’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 182 milyon nüfus ve 924 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile Nijerya’nın büyük ekonomik potansiyeliyle, küresel bir aktör olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Barış Gücü misyonlarına en fazla katkı sağlayan 10 ülkeden biri olan Nijerya ile BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) gibi uluslararası örgütlerde tam bir dayanışma içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dayanışmayı önümüzdeki süreçte daha da güçlendireceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde; savunma, eğitim, enerji başta olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını, geleceğe yönelik atılacak adımları da ele aldıklarını ifade etti.

Tıpkı Nijerya gibi Türkiye’nin de terör örgütleri ile mücadele içinde olduğuna ve bu anlamda aynı kaderi taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya’daki saldırılar sonucu binlerce masum ve mazlum kişinin hayatını kaybettiğini, 1,5 milyon insanın yerlerinden göç ettirildiğini hatırlattı.

“İstanbul limanı kullanılarak Nijerya'ya gerçekleştirilen silah ithalatı konusunda Türkiye ne gibi adımlar atacak?” sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biri Dubai çıkışlı İstanbul üzerinden, diğeri İstanbul çıkışlı, bin adet av tüfeğiyle ilgili bir sorun. Olayda her iki konteynerde de gümrük beyannamelerinde bir usulsüzlük söz konusu. Her iki usulsüzlük de Türkiye dışında yapılmış. Gümrük Müsteşarlığımız konuyu muhataplarıyla görüşüyor. Olay en kısa zamanda aydınlatılacak. Böylece bu konudaki gizli kapaklı kalan herhangi bir şey olmayacak.” cevabını verdi.

Bazı belediye başkanlarından istenen istifalara ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şu an itibariyle 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var, onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum onlar da bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde yine söylüyorum, gereği neyse yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Ve şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil, tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik, ona göre de burada böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu sıradan bir hareket de değildir, bu bir davadır. Dolayısıyla bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Çok iyi bildiklerine göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik; ben, Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu Genel Başkan Yardımcım.” (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler