3 ilde 12 PKK’li öldürüldü

3 ilde 12 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de dünkü operasyonlarda 12 PKK’linin öldürüldüğü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sayfasında önemli yurtiçi olaylar başlığı altında Mardin, Şırnak ve Hakkari’de dünkü operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda dün 2, şu ana kadar ise 385 PKK’li öldürüldü.

Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK’liler tarafından 3 bina yakıldığı, toplam yakılan bina sayısının ise 64 olduğu belirtildi. 12 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kentte toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı böylece 950 oldu.

Şırnak’ta öldürülen PKK’li sayısı 399’a yükseldi

Şırnak’taki operasyonlarda ise dün öldürülen 8 PKK’li ile toplamda öldürülen PKK’li sayısı 399’a yükseldi. Operasyonlarda ayrıca bir adet av tüfeği, 15 adet Kaleşnikof fişeği, 18 adet av tüfeği fişeği, 13 adet Biksi makineli tüfeği fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Kentte şu ana kadar PKK’lileri yaktığı bina sayısı 113 olarak belirtilirken dün de 3 binanın yakıldığı bilgisine yer verildi. 19 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kentte toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 994 oldu.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde ise 2 PKK’li öldürüldü. Ayrıca bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir adet jeneratör ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli’de PKK’ye ait teknolojik aletler ele geçirildi

Tunceli’nin Pertek ilçeside 4 ev ve eklentilerinde yapılan aramada, bir adet av tüfeği, bir adet video kamera, bir adet fotoğraf makinası, 281 adet DVD, 5 adet cep telefonu, 3 adet dizüstü bilgisayar, 12 adet video kamera kaseti, 2 adet hafıza kartı, 2 adet flaş bellek, bir adet tablet, 2 adet bilgisayar kasası ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

“PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanmasını organize etmek” suçundan dört kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Avaşin, Basyan ve Dağlıca bölgelerine hava harekatı

Irak kuzeyi Avaşin, Basyan ve Hakkâri Dağlıca bölgelerinde PKK’nin kullandığı tespit edilen silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar, düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler