3 ilde 21 PKK’li öldürüldü

3 ilde 21 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı Mardin, Şırnak ve Hakkari’de dünkü operasyonlarda 19 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde önemli yurtiçi olaylar başlığı altında Mardin, Şırnak ve Hakkari’de devam eden operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre 3 ilde 21 PKK’li öldürüldü.

Mardin’in Nusaybin’ ilçesinde devam eden operasyonda bölgeden kaçmaya çalışan 6 PKK’linin öldürüldüğü ifade edilen açıklamada şu ana kadar 437 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi. İlçedeki operasyonlarda ayrıca bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası ve bir termal kamera ele geçirildiği, beş el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise bin 27 olarak açıklandı.

Şırnak’ta devam eden operasyonda 7 PKK’li öldürülürken 2 PKK’li de teslim olduğunu kaydedildi. Operasyonlarda toplam öldürülen PKK’li  sayısı böylece 432’ye yükseldi.

Hakkâri / Yüksekova’da icra edilen operasyonda, 5 PKK’linin öldürüldüğü ve bir roketatar, bir Biksi makineli tüfeği, yedi Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir telsizin ele geçirildiği belirtildi.

Midyat’taki patlamada kamyondaki 2 PKK’li öldü

Mardin Midyat Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşmakta olan ve dur ikazına uymayan şüpheli 2 buçuk ton patlayıcı madde yüklü kamyonetin, açılan ateş sonucu patlaması neticesinde; 2 PKK’li öldürüldü.

Mardin Ömerli’de ise arazi araması esnasında çıkan çatışmada 1 PKK’linin öldürüldüğü, onunla birlikte bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 140 adet fişeği, iki tabanca, 27 adet fişeği ve bir el dürbünü ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

85 bin TL para ile teslim oldu

Bingöl Yayladere’de, PKK’den kaçan örgüt mensubu bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85 bin TL para ile birlikte teslim olduğu ifade edildi.

Sinath-Haftanin’e hava harekatı

Mardin kırsalında ve Irak kuzeyi Sinath-Haftanin bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.