3 ilde daha okullar yarın tatil

3 ilde daha okullar yarın tatil

Yurdun doğu kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kars, Bayburt ve Erzincan'da eğitime 1 gün ara verildi.

Sömestr tatilinin sona ermesiyle yarın açılması planlanan okullar, 3 ilin Valilikleri tarafından 1 gün daha tatil edildi. Kars, Bayburt ve Erzincan'da eğitime 9 Şubat Salı günü başlanacağı belirtildi.

Kars ve Bayburt'un genelinde Erzincan ilinin ise 3 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 1 gün tatil edildi.

Kars Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, merkez ve ilçeler ile bunlara bağlı köylerde ilk, orta ve lise dereceli okulların 8 Şubat Pazartesi 1 gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamileler de 8 Şubat günü izinli sayılacak.

Bayburt Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, "2015-2016 eğitim öğretimin yılı ikinci dönemin başlayacağı 08.02.2016 Pazartesi günü yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve köylerde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün süre ile eğitime ara verilmiş olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılına 09.02.2016 Salı günü başlanacaktır. Ayrıca, kamu kesiminde görev yapan engelli vatandaşlar ile hamile bayan personeller, Vali Odabaş'ın talimatları doğrultusunda 08.02.2016 Pazartesi günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." denildi.

Erzincan'ın Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesinde tüm okullarda eğitime yarın ara verilecek.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçeleri ile bağlı yerleşimlerde tüm okullarda eğitime 8 Şubat Pazartesi günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için aynı gün eğitime ara verildiği ifade edildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.