3 yıl önce vefat eden Filistinli annesini ziyeret edip Kur'an dinletiyor

3 yıl önce vefat eden Filistinli annesini ziyeret edip Kur'an dinletiyor

Filistin, Suriye ve Irak gibi ülkelerde ikamet ettikten sonra savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve 2 yıl önce Mersin’de vefat eden Filistinli kadının oğlu, annesinin mezarını sık sık ziyaret ederek, hayatında çok sevdiği Kur’an’ı dinletiyor.

Filistin, Suriye ve Irak gibi ülkelerde ikamet ettikten sonra savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Filistinli Muzeyyen Tevfik Abdulkadir (71), 2 yıl önce Mersin’de vefat etmiş. Annesinin Kur’an-ı Kerim’i çok sevdiğini söyleyen oğlu Ahmet Nurettin, sürekli gelerek kendisine Kur’an dinlettiğini söyledi.

İsrail’le yaşanan savaş nedeniyle babasının Filistin’in Hama şehrinden Irak’ın başkenti Bağdat’ta yerleştiğini daha sonra ABD ile yaşanan savaştan sonra Süriye’ye yerleştiklerini söyleyen Filistinli Ahmet Nurettin, burada 7 yıl kaldıklarını dile getirdi.

Suriye’de yaşanan ve hala devam iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Nurettin, annesinin savaşlar nedeniyle 3 ülke gezdikten sonra dördüncü ülke Türkiye’de 71 yaşında vefat ettiğini belirtti.

Türkiye’de Müslümanların iyi ve yardımsever olduğunu söyleyen Nurettin, “ Annem sağken Kur’an-ı Kerim okumayı çok severdi. Ben annemi ziyaret ettiğimde sürekli Abdussamet’i dinletiyorum. Annemi çok seviyordum. Allah kendisine rahmet etsin. Kendisi 2 yıl önce Mersin’de vefat etti. Türkiyeli Müslümanları çok seviyorum. Benim için Filistin nasılsa Mersin’de aynıdır. Burada ki Müslümanlar da Filistin’i çok seviyor. Allah kendilerinde razı olsun.”

Annesinin mezarlığını düzenleyen Nurettin, kendisine sık sık dua etti. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.