30 yıldır kullandığı motosikletiyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

30 yıldır kullandığı motosikletiyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

Diyarbakır’da 30 yıldır kullandığı motosiklet ile dikkatleri üzerine çeken yaşlı adamın motosiklet tutkusu görenleri şaşırtıyor.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 30 yıldır kullandığı motosiklet ile dikkatleri üzerine çeken 6 çocuk, 20 torun sahibi 67 yaşındaki Fahrettin Arslanoğlu’nun motosiklet tutkusu görenleri şaşırtıyor.

Başındaki sarığı, beyaz elbisesi ve sakalı ile motosiklet üzerinde görülen Arslanoğlu, 1987 yılında bir milyon 90 liraya aldığı motosikleti ile 30 yıllık dostluğunu İLKHA’ya anlattı.

Motosiklet tutkunu olduğunu ifade eden Arslanoğlu, onunla günlük işlerini gördüğünü söyledi.

Motosikletinden memnun olduğunu dile getiren Aslanoğlu, “Motosikletim 1987 modeldir. Bu motosikleti o zamanın parasıyla, bir milyon 90 liraya aldım, 30 yıldır sürücüyüm. Hamdolsun Allah’a, güzel geçti bu güne kadar, inşallah bundan sonra da güzel gider. Bu motorun iç kısmında bazı parçaları piyasada yok. İstanbul’dan istettik ve geldi parçalar, onları hepsini yerleştirdik. Şimdi sıfır motor oldu. Biz çocukluktan bisiklet sürücüydük ‘Motosiklet markası balkan, kendim Erbakan, Allah’ın izniyle başbakan’ diyor, öyle slogan atıyorduk. Erbakan’a devamlı eşlik ediyorduk. Parti gençlik teşkilatında iken o motosikletimi elden çıkardım, ondan sonra bunu mağazadan yeni olarak aldım ve 30 senedir elimdedir, memnunum hamdolsun.” dedi.

“Elimden gelene kadar motosiklet sürmeye devam edeceğim”

Motosikletinin geçmişte bir defa çalındığını ve kendisinin arayışı neticesinde bulduğunu söyleyen Arslanoğlu, motosikletinin çalınması olayını şöyle anlattı:

“Bir sefer motosikletim çalındı. 9 gün boyunca aradık, bulamadık. Ben bir gün bir tamircide motorumu gördüm. Motoru gördüğüm gibi tanıdım, biraz bakımını yapmışlardı. Gittim tamirciye motosikletin benim olduğunu, polise bildirdiğimi ve motoru alan kişinin kendisinin getirmesi halinde şikâyetçi olmayacağımı söyledim. O şahıs da motoru kendiliğinden getirdi meydana bıraktı, biz de motosiklete sahip çıktık. Ufak bir tamir ettikten sonra tekrar kullanmaya devam ettik. Elimden gelene kadar devam edeceğim motoru sürmeye, fakat ihtiyarladı, insan yenilemek ister. Nasip olursa satacağım. Sattıktan sonra da yeni bir taneye kavuşacağım. Çünkü ben motor tutkunuyum. Motorsuz duramam. Bir kere motosiklet ile kaza yaptım. Bir dolmuş çarptı, devrildim ama bir şey olmadı.”

Trafikte motosiklet kullanabilmek için gereken evraklarının tam olduğunu söyleyen Arslanoğlu, "Polis memurlarıyla karşılaştığım zaman ‘Her şeyin var mıdır?’ diye soruyorlar, ben de olduğunu söylüyorum. Muayene ve diğer evraklarımdan ehliyetime kadar soruyorlar, hepsi tamamdır. Ardından hemen bize yol veriyorlar ve biz de yolumuza devam ediyoruz. Hatta bir kere polis Bağlar Dörtyol’da 15’e yakın motosikletliyi durdurmuştu. Beni de durdurdu ve bana ‘Senin her şeyin var mıdır?’ diye sordu ben de bütün evraklarımın olduğunu söyledim. Bana devam edebileceğimi söyledi. Devam ederken tekrar beni çağırdı. Geri döndüğümde bana ‘Göster evraklarını bu arkadaşlara örnek olsun’ dedi, ben de gösterdim. Ardından diğer motosikletlilere göstererek beni tebrik ettikten sonra uğurladı.” ifadelerini kullandı.

“Motora her bindiğimde zevk alıyorum, o insana yetiyor”

Motosiklet kullanmaktan zevk aldığına vurgu yapan Arslanoğlu, “Trafikte motosiklet kullanmam biraz ilginç gözüküyor; beyaz elbiseyle, sarıkla, sakalla. Elbette biraz dikkat çekici oluyor. Fakat ben bu halkın çocuğu olduğum için herkes beni tanıyor. Hamdolsun öyle geçip gidiyor. Nasıl insan hasta oluyorsa, bazen baş ağrısı, el veya başka yerleri nasıl ağrıyorsa motor da muhakkak bir yerde bir arıza verir. Motora her bindiğimde zevk alıyorum, o insana yetiyor. Allah’ın verdiği bir nimettir, eskiden hayvan ile bu işler görülüyordu şimdi motosikletle görülüyor, işlerimiz daha kolaylaşıyor. Bunu elimden çıkarırsam yeni bir taneye talibim. Satarsam da 500 TL’ye satacağım” şeklinde konuştu.

“Trafikte büyük araçlar bize hiç yol vermek istemiyor”

Diyarbakır trafiğinde motosiklet kullanmanın zor olduğunu ve araç sürücülerinin motosikletlere yol vermediğini ifade eden Arslanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Motosiklet kullanan arkadaşlarıma tavsiyem şudur ki: ‘Yavaş sürsünler’. Böylece ne kendilerine ne de başkasına zarar verirler. İnsan rahattır, kalbi selim olması lazım. Trafikte büyük araçlar bize hiç yol vermek istemiyor, Allah’a hamdolsun motor incedir kendimize yol bulup geçebiliyoruz. Yoksa onlar bize hiç saygı göstermiyor. Hâlbuki motosiklet de bir araçtır. Ben de vergisini veriyorum ve benim de bütün evraklarım var. Gönül ister ki herkes istifade etsin bu yollardan.”

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler