300 derece sıcaklığa rağmen oruç tutuyorlar

300 derece sıcaklığa rağmen oruç tutuyorlar

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 300 derecelik sıcaklığın yanı başında çalışan fırıncılar oruç tutuyorlar.

300 derece sıcaklığın yanı başında oruç tutan Silvan’daki fırıncılar, her şeye rağmen hallerine şükrettiklerini söylediler.

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, güneşin altında çalışanlar için ekstra bir zorluk yaşatsa da ekmek fırınlarında çalışanlar için ise daha zor şartlarda oruç tutuyorlar.

300 derece sıcaklığın önünde ekmek çıkarmaya çalışan fırıncılardan Tarık Yavuz, “Oruç yüce Rabbimiz tarafından bizlere farz kılınmıştır. Her ne pahasına ve hangi şartlarda olursa olsun orucumuzu mutlaka tutacağız.” dedi.

Fırınlarında tüm çalışanların oruçlu olduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi: “Bizler böyle bir sıcaklıkta oruç tutuyoruz. Evet, zorlanıyoruz ama bizim işimizin zor taraflarından biri de bu.  Biz bu şartlarda oruç tutarken maalesef klima önünde gününü geçiren kimi insanların oruç tutmadıklarını şahit oluyoruz.”

Ramazan ayında işlerinin yoğun olduğunu söyleyen Yavuz; pide, çömlek ve patlıcan gibi tepsi yemekleri gelmesine rağmen fırında pişirmediklerini de sözlerine ekledi. (İdris Kılıçaslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler