300 Koyun Projesi’nin başvuruları başladı

300 Koyun Projesi’nin başvuruları başladı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından TİGEM tarafından 300 Koyun Projesi’nin detaylarını açıklanarak, başvuruları başladı.

Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü (TİGEM), 300 koyun projesi kapsamında; “Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi” açıkladı.

Yetiştiriciler, 300 başa kadar küçükbaş hayvan ücreti karşılığında, TİGEM, Ziraat Bankası aracılığı ile; sözleşme imzalayacak. Bakım, besleme ve hayvan sağlığı masrafları için avans verecek. TİGEM, doğacak kuzuların alımını garanti edecek ve taban alım fiyatını önceden belirleyecek. Üretilecek yapağı ve süt yetiştiricinin olacak.

Söz konusu projeyle; üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvan verilerek, toplamda en az bin 666 üretici ile sözleşme, olmak üzere toplam 500 bin baş ilave kadro artışı ve üretim materyali sağlanacak.

Proje kapsamında; 8’inci yılın sonunda dişi sayısının toplam 5 milyon başa ulaşması ve yaklaşık 3 milyon 250 bin baş erkek kesimiyle 52 bin 300 ton et üretimi hedefleniyor.

Başvurular TİGEM'in internet sitesinden (www.tigem.gov.tr) alınmaya başlandı. Üreticiler projenin detaylarına da aynı yerden ulaşabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler