32. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı başladı

32. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı başladı

Uluslararası Tahran Kitap Fuarı, İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı, Çin Kültür Bakanı ile Tahran Büyükelçisi ve kültür temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

32. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı başladı. Açılış töreninde konuşan İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Kültür İşleri Yardımcısı Muhsin Cevadi, Uluslararası Tahran Kitap Fuarı’nı İran’ın diğer ülkelerle olan dostluğunu güçlendirmek için bir adım olduğunu söyledi.

Cevadi, "Bu yılki fuarda ‘Okumak Yapabilmektir’ sloganını kullanıyoruz." dedi.

32. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'na 2 bin 400 İranlı ve 800 yabancı yayıncının katıldığını belirten Cevadi, fuarda son 4-5 yılda yayınlanan 400 bin kitabın sergileneceğini ve yüzlerce kültürel etkinliğin düzenleneceğini duyurdu.

"Okumak yapabilmektir" sloganı ile açılan 32. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı 4 Mayıs’a kadar kitapseverlerle buluşacak.

Uluslararası Tahran Kitap Fuarı, yalnız İran'da değil, Asya ve Orta Doğu'da da en önemli kitap etkinliklerinden biri olarak görülüyor. Uzun yıllara dayanan başarılı iş tecrübesine sahip olan bu sergi, yılda 5 milyondan fazla okuyucu tarafından ziyaret ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.