36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Ordu’da başladı

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Ordu’da başladı

​36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ordu’nun Fatsa ilçesinde başladı.

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında, Diyanet İşleri Başkanlığın yürüttüğü din eğitimi, dini yayınlar ve din hizmetleriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) arasındaki iş birliği gündemleriyle Ordu’da başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 35. İl Müftüleri İstişare toplantısının, İlahiyat/İslami İlimler fakülteleri dekanları ve İlahiyatçı Rektörlerle birlikte yaptıklarını hatırlatarak, “36. İl Müftüleri İstişare Toplantımızda da İmam-hatipler, din eğitimi ve bu alanlarda işbirliği ve ortak çalışma alanları ve imkânı gibi hususları müzakere etmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikteyiz” dedi.

Erbaş, ilgi ve katılımları için MEB yetkililerine teşekkür ederek, “Bireysel ve toplumsal anlamda ilgi, algı ve olguların çok hızlı değiştiği günümüzde, din eğitimi ve hizmeti veren kurumlar olarak çalışmalarımızı ve gelecek perspektifimizi kapsamlı, disiplinli ve uzun vadeli çalışmalarla, kendimizle yüzleşmekten çekinmeden ele alarak müzakere etmeye birlikte iş birliği yapmaya, istişare etmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının bedeni ibadetlerde olduğu gibi mali ibadetlerde de toplumu aydınlatmak ve vatandaşlara rehberlik etmekle yasal olarak sorumlu olduğunu belirten Erbaş, “Camileri yönettiğimiz gibi, Hac ve umreyi organize ettiğimiz gibi, daha metotlu projelerimizi ortaya koyarak milletimizin zekâtını emin ellerde yani Türkiye Diyanet Vakfı başkanlığında toplayıp gerçek sahibine nasıl ulaştırabiliriz. bunun gayreti içerisinde çalışmaya başladık. İnşallah daha teşkilatı çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığın yürüttüğü din eğitimi, dini yayınlar ve din hizmetleriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) arasındaki iş birliği gündemleriyle gerçekleştirilen toplantıya, Başkanlığın üst düzey yöneticileri ile 81 il müftüsünün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden yetkilileri de katılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler