3600 ek göstergeye PTT çalışanları da dahil edilmeli

3600 ek göstergeye PTT çalışanları da dahil edilmeli

Birçok haklardan mahrum bırakıldıklarını savunan PTT çalışanları, imam, öğretmen, polis ve hemşirelere verilecek 3600 ek gösterge haklarının kendilerine de verilmesi için basın açıklaması düzenledi.

PTT çalışanları; imam, öğretmen, polis ve hemşirelere verilecek 3600 ek gösterge haklarının kendilerine de verilmesi için basın açıklaması düzenlendi.

Bitlis Merkez Ulu Camii meydanında bulunan PTT'nin önünde toplanan çalışanlar, seslerinin duyurulması için basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Birlik Haber-Sen Bitlis Şube Başkanı Nafiz Karakuzu, zor şartlar altında, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan PTT çalışanların alın terinin verilmesini istedi.

Özellikle 399'lu personelin gelir vergisi yükü altında ezilmekte olduğunu söyleyen Karakuzu, hükümetten gelir vergisinde yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını beklediklerini belirtti.

Karakuzu, "PTT Anonim Şirketi son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek sektörde bir numaralı marka haline gelmiştir. PTT'nin sektörde bir numara haline gelmesinde yapılan uygulamaların yanı sıra personelin özverili olarak verdiği emek ve gayret en önemli etkenlerdendir. Çünkü PTT personeli kurumunu sever, yaptığı işi sever, bilir ki vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bilir ki helal kazanmanın yolu çok çalışmaktan ve üretmekten geçer. Postacı kardeşim sıcak, soğuk, yağmur, çamur dememiş, 81 ilin tamamında en ücra köşeye varana dek 81 milyona her gün hizmet vermiştir. PTT personeli 399'lu, İHS'li ve taşeron diye ayrılmış. İş eşit yapılmasına rağmen yapılan işe eşit ücret verilmemiştir. Toplu sözleşmeden elde edilen hak ve kazanımlar çalışanlara verilmemiş, hatta elde edilen hak ve kazançlarda yayınlanan genelgelerle bir bir çalışanın elinden alınmıştır." dedi.

"3600 ek göstergeye PTT çalışanları da kademeli olarak dahil edilmeli"

"Bütün bunlarla birlikte yükselen enflasyon nedeniyle çalışanın alım gücü düşmüştür. Bu nedenle yılsonunu beklemeden enflasyon farkının ödenmesi gerekmektedir." diyen Karakuzu, şunları söyledi:

"Öğretmen, imam, hemşire ve polislere verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye PTT çalışanlarının da kademeli olarak dahil edilmesi gerekmektedir. Toplu sözleşmede imza altına aldığımız KİT'lerde çalışan 399'lu personele 'Skala' düzenlemesi yapılması hakkından PTT personeli mahrum bırakılmıştır. PTT personeli içinde 'Skala' düzenlemesi yapılması gerekmektedir. Özellikle İdari Hizmet Sözleşmeli çalışanların temel ücretleri yaptık, artırdık denilerek bugüne kadar artırılmamıştır. İHS'li personellerin ücretlerinde en kısa sürede artış yapılmalıdır. 399'lu çalışanların görevde yükselme yönetmeliği değiştirilerek kurumda yükselmelerinin önü kesilmiştir. Yapılan personel alımları yetersiz kalmıştır. Yapılan son personel alım sınavlarında bin 200 dışarıdan, bin 800 taşeron olmak üzere 3 bin postacı kadrosu tahsisi yapılmasına rağmen soruların zor olması ve baraj puanı nedeniyle yok denecek kadar az sayıda personel sınavı kazanmıştır ki bu kesinlikle yeterli bir sayı değildir. En kısa sürede yeniden personel alımı yapılmalıdır."

Kamudaki tüm kurumlarda görev yapan taşeronlar kadroya geçirilmişken, PTT taşeronlarının kadroya alınmamasının büyük bir hak kaybına neden olduğunu ifade eden Karakuzu, "PTT'de görev yapan taşeronların da kadroya alınması için çalışma yapılmalıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan unvan değişikliği ve yükselme sınavlarındaki beceriksiz uygulamalar nedeniyle birçok arkadaşımız mağdur duruma düşerek hak kaybına uğramıştır. Hak kaybına uğrayan bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Dağıtıcı arkadaşlarımızdan nedenlerine bakılmaksızın teslim edemediği gönderilerin karşılığı ceza kesilmeye başlanmıştır. Bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir. Bardağı taşıran son damla olarak ise özellikle idari hizmet sözleşmeli personelin mesai saati 30 saatten 20 saate düşürülmüş, yetmezmiş gibi; yıllık izin, sıhhi izin, idari izin, sendika izni kullanmak suretiyle haftalık 40 çalışma saatini doldurmayan personele anayasa ve kanunlar hiçe sayılarak hafta sonu mesaisi ödenmeyeceği bildirilmiştir. Bu uygulamaya son verilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Son olarak Karakuzu, doğrunun yanında durdukları gibi, yanlışlıkların da karşısında durarak, sonuna kadar haklarını savunacaklarını sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler