4-6 yaş Kur’an kursları taze dimağlara doğru bilgilerin aktarıldığı yerdir

4-6 yaş Kur’an kursları taze dimağlara doğru bilgilerin aktarıldığı yerdir

4-6 yaş Kur’an kurslarının taze dimağlara doğru bilgilerin aktarıldığı yerler olduğuna işaret eden Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "En kutsal yatırım insana, çocuklarımıza yapılan yatırımlardır." dedi.

Batman İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların katılımıyla Mehmet Emin Terece Camii'nde "Cami Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftülükçe düzenlenen "Cami Çocuk Buluşması" programında çocuklarla bir araya geldi.

Taze dimağlara doğru ve sahih bilgilerin aktarılmış olduğu yerlerin 4-6 yaş kursları olduğunu ifade eden Erhan, "Beldelerimizde, ilçelerimizde, Batman’ımızın farklı yerlerinde bu kurslar yaygınlaştıkça da hakiki ve doğru bilgiyi insanlarımıza öğretmek üzere bunlar daha da önem kazanacaktır. Kurslarımızda evlatlarımıza özellikle doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak, bizim de aydınlık olacaktır. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir." dedi.

"Bizim örneğimiz, önderimiz, rehberimiz Kur’an ve Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem’dir." diyen Erhan, Kur’an kursu öğreticilerine tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimizin metodunu mihenk yaparak kolaylaştırıp zorlaştırmadan, sevdirip nefret ettirmeden, çocuklarımıza merhametle yaklaşarak, samimi davranarak eğitim vermeliyiz. Bu kursların sayısını artırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kurslarda çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük fedakârlık gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Çocukların kişiliğinin oluşmasında, karakterlerinin şekillenmesinde 4-6 yaşın en önemli dönem olduğu söyleyen Erhan, "Bu dönemde Kur’an eğitimi ve değerler eğitimi almak, güzel ahlak üzere yetişebilmenin en önemli ve en temel basamağıdır. En kutsal yatırım insana, çocuklarımıza yapılan yatırımlardır. Bir anne ve babanın en büyük zenginliği de hayırlı evlatlardır. Buraya çocuklarını gönderen aileleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Programda çocuklar Kur’an-ı Kerim okuyup, şiir ve ilahi seslendirdiler. Ardından çocuklar toplu şekilde dua okudular. Minber, mihrap ve kürsüyü öğrenen çocuklar daha sonra Cami İmam-Hatibi Havzullah Kavak ile cemaatle namaz kıldılar.

Program sonunda İl Müftüsü Erhan, çocuklara oyuncak hediye etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler