40 metrelik kulede intihar girişimi

40 metrelik kulede intihar girişimi

Mersin'de bir kişi intihar girişimi için çıktığı yaklaşık 40 metrelik baz istasyonu kulesinden ikna edilince adeta örümcek gibi indi.

MERSİN – Mersin’e bağlı Mithat Paşa Mahallesi’nde intihar edeceğini söyleyen bir şahıs, yaklaşık 40 metre yüksekliğinde olan bir cep telefonu operatörüne ait baz istasyonu direğine tırmandı. Uzun süren görüşmelerin ardından ikna olan şahıs, aşağı indi. Adeta bir örümcek gibi çevik bir şekilde kuleden inen şahıs, sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı.

 

Olay, Mersin Mithat Paşa Mahallesi 5511 sokak üzerinde meydana geldi. İbrahim K. isimli şahıs, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sokak üzerinde bulunan bir cep telefonu operatörüne ait yaklaşık 40  metre uzunluğundaki baz istasyonu direğine tırmandı.

 

Olayı gören vatandaşlar, durumu polise haber verdi. Polis, baz istasyonu üzerinde intihar girişiminde bulunan İbrahim K’yi kısa sürede ikna etmeyi başardı. Bunun üzerine baz istasyonun yakın bulunan elektriğin kesilmesi için TEDAŞ’tan yardım istendi. İtfaiye aracı, daha sonra boşluk alana geçti ve baz istasyonu üzerinde bulunan şahsı kurtarmaya çalıştı.

 

Bazı vatandaşların, 40 metre yükseklikte bulunan şahsa seslenerek ikna etmeye çalıştığı görülürken bazı vatandaşlar ise cep telefonları ile intihar girişimini görüntülemeye çalıştı. 

 

Şahıs, itfaiye merdiveni ile inmeyi reddetti. Daha sonra olay yerinde bulunan arkadaşları tarafından telefonla ikna edilince 40 metre yüksekliğe sahip direkten kolayca aşağı indi. Şahıs inerken olayı meraklı gözlerle takip eden vatandaşların yürekleri ağızlarına geldi.

 

Yere inen şahıs, daha sonra polislerden isteklerinin yerine getirilmesini istedi. İsteklerinin yerine getirileceği söylendikten sonra polis otosuna bindirilerek sağlık kontrolü için Mersin Devlet Hastanesine götürüldü.

 

Şahsın arkadaşları, İbrahim K’nin evsizlikten dolayı dışarıda kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşadığını ileri sürdüler. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.