​Gaziantep’te 40 yıldır aynı mahallenin muhtarlığını yapıyor

​Gaziantep’te 40 yıldır aynı mahallenin muhtarlığını yapıyor

​Gaziantep’te 40 yıldır aralıksız olarak aynı mahallenin muhtarı olan Ökkeş Titiz, sağlığı elverdiği sürece mahallesine hizmet etmek istediğini söyledi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi'nde 40 yıldır aralıksız muhtarlık yapan ve aynı zamanda da Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Şube Başkanı olan Ökkeş Titiz (70), babası ve ağabeyinden kendisine kalan muhtarlık görevini 8 dönemdir büyük bir aşk ve heyecanla sürdürüyor.

Muhtarlığa başladığı dönemi ve 40 yıllık muhtarlık tecrübesini İLKHA muhabirine anlatan Titiz, sağlık sorunlarına rağmen muhtarlığı bırakmadığını ve görevini yürütmekten büyük bir haz aldığını belirtti.

Muhtarlığın kendisine babası ve ağabeyinden kaldığını belirten Titiz, “Bu mahallenin muhtarlığını on yıl babam, on yıl da ağabeyim yaptı. İkisi de vefat etti. Bende bu bayrağı vefat eden ağabeyim Hacı titizden devraldık. Bu vesileyle sekiz devreyi bitirmek üzereyim. Yerel yönetimler tarihi geldiğinde 40 yılı bitirmek üzereyim. Ömrümüz kifayet ettiği ve sağlığım elverdiği sürece de mahalleme ve şehrime hizmet etmek istiyorum.” dedi.

Muhtarı olduğu mahallenin isminin ise babası tarafından konulduğu bilgisini veren Titiz, “Ben hizmeti seviyorum. Halkıma ve mahalleme aşığım. Mahallemize ve Gaziantep'e de gücümüz nispetince de her zaman hizmet etmeyi kendime şiar edinmişim. Takdir kamuoyunun biraz yol aldığım kanaatindeyim. Bizden sonraki nesil de bizden esinlenip bizim bıraktığımız yerlerden bu hizmete devam ederlerse aşiretimiz ve Gaziantep adına mutlu olurum.” ifadelerini kullandı.

“Ben bu görevi yürütmekten haz alıyorum”

Gaziantep’in en eski mahalle muhtarlarından biri olduğunu belirten Titiz, “Biz hizmet aşığıyız. İnsanların gönlüne girerseniz toplum sizden vazgeçmez. Çünkü insanları mutlu etmek kadar büyük bir mutluluk olamaz. Ben bu görevi yürütmekten haz alıyorum. Aynı zamanda kalp rahatsızlığımdan dolayı bypass oldum dört tane damar, üç tane stent. Üç ayda bir de tedavi görüyorum. Ama bu ülkeye ve insanlığa hizmet etmekten bu yaralı kalbim ile bir adım geri gitmek yoktur. Mezara doğru gidiyoruz, muhtarlığa devam ediyorum. İnsanlığa hizmet etmekten ben büyük bir keyif alıyorum.” şeklinde konuştu.

Mevcut partilerden defalarca milletvekillik için teklif aldığını belirten Titiz, babadan devraldığı bu bayrağı devam ettirmek istediğini söyledi.

40 yıldır aynı mahallenin muhtarı olmanın yanı sıra 25 yıldır da Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü de anlatan Titiz, şunları söyledi:

“Türkiye genelinde hizmetlerimizi mukayese ederseniz Gaziantep’te diğer illere göre biraz fark çok ve muhtarlarımızın ne derece öne çıktığı görülür. Muhtarlık, devletle ve vatandaş arasında köprü görevi yapan bir kurumdur. Muhtarların insanları mutlu etmek için mahallesine, yöresine gücü nispetince ciddi kurumlarda devlet erkânına ikna etme gücü olmalı. Hızlı bir şekilde hizmetleri alıp dönüşümlü olarak mahallesine hizmeti getirdiği sürece halk tarafından sevilir ve sayılır. Hizmet adamı olmalıyız. İnsanların gönlüne girmeliyiz, dertleriyle dertlenmeliyiz. Acılı ve mutlu günlerinde insanların yanında olmalıyız. Muhtarlık demek hizmet demektir.”

Muhtarlığın çok önemli olduğunu belirten Titiz, “Muhtarlıklar vatandaşların uğrak yeridir, vatandaşın istasyonudur ve dert anlatma yeridir. Ben başta cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Türkiye’deki 50 bin 249 muhtarımıza bu ‘muhtarlar günü’nü onur edip gündeme taşıdığından dolayı muhtarlarım adına tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 19 Ekim Türkiye genelinde ‘muhtarlar günü’ olarak kutlanıyor. Kutlanması da gerekiyor, aslında geç bile kalındı. Bu vesileyle bütün muhtarlarımızın ‘muhtarlar gününü’ kutluyorum.” diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.