40 yıllık bakır ustası 2016 yılının 'Ahi'si seçildi foto

40 yıllık bakır ustası 2016 yılının 'Ahi'si seçildi foto

Gaziantep'te 9 yaşında bakırcılık mesleğine başlayan ve çıraklıktan Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanlığı’na kadar yükselen 40 yıllık bakır ustası Celal Açık, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılının 'Ah

2016 yılının 'Ahi'si olarak seçildiğini öğrenince çok mutlu olduğunu belirten Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı ve 40 yıllık bakır ustası Celal Açık, bu ödülün oda başkanlığı döneminde yaptığı projelerin bir karşılığı olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan kendisine gönderilen bildiriyi alarak 2016 yılının 'Ahi'si seçildiğini öğrenen Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı ve bakır ustası Celal Açık, sevincini İLKHA ile paylaştı.

Önümüzdeki hafta Kırşehir'de düzenlenecek olan ‘Ahilik Haftası’ kutlamalarına davet edildiğini belirten Açık, ödülünü törene katılması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almayı bekliyor.

Çalışmalarının karşılığını almanın güzel bir duygu olduğunu belirten Açık, “Eline sağlık anlamına gelen bu ödül bizi mutlu ediyor. 2007’den bu yana ben oda başkanlığı yapıyorum. Bildiğimiz işi yapıyoruz ve ekip işi yapıyoruz, başarı budur. Eğer bildiğin işi yaparsan ve bir ekip olarak çalışırsan başarının geleceğine inanıyorum. Bu belge elimize geçtiğinde çok hoşumuza gitti. Biz projelerle gündemde duruyoruz. Sizler yıllardır haberlerimizi yapıyorsunuz bu bir ekip işidir. Sizlerde aslında bu ekibin bir parçasınız. Onun için bu sevincin tarifi yoktur diyorum.” dedi.

“Bakırcılık benim baba mesleğim”

9 yaşında babasının yanında bakırcılık zanaatına başladığını belirten Açık, bakırcılık zanaatının baba mesleği olduğunu söyledi.

Açık, “Bir de Türkiye’de olması daha da güzeldir. Biz işimize devam ediyoruz. Elimizden geldiği kadar işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Biz büyüklerimizden bunu gördük. Bakırcılık benim baba mesleğim. Biz bu işin çıraklığını, kalfalığını, ustalığını yaptık ve şimdi de işimin oda başkanlığını yapıyorum. Biz hep mesleğimizde büyüdük. Ne yapabiliriz diye çabaladık. Ben zanaatkâr ustaların yanında yetiştim.” ifadelerini kullandı.

“40 yıldır bu işin içindeyim”

Bakırcılık ve sedefçiliği tüm dünyaya tanıttıklarını belirten Açık, oda başkanlığı döneminde yaptıkları projoleri ise şu şekilde anlattı:

“Hep model çıkarmaya alıştık. Bunun ucu yurt dışlarına ulaştı. Biz geldiğimizde İŞKUR ve Kalkınma Ajansı’nın projelerini yaptık. Bütün kurumlarla sıfır sorunla çalışıyoruz. Bu başarıya biz ekip başarısı diyelim. Mesleği bilmezsen bu iş olmaz. Ben bu mesleğe 9 yaşında girdim ‘geç kaldın’ dediler. Ben 40 yıldır bu işin içindeyim, hâlâ da çalışıyorum. Zaten meslek odalarının özelliği budur. Biz tarihîmizi ve kültürümüzü canlandırıyoruz. Yapmış olduğumuz işler Osmanlı ve Selçuklu işleridir. Bizim oda olarak başarılarımız yıllardan beri devam ediyor. Biz bu işin coğrafi patentini de aldık. Türkiye’de ilk eğitim merkezini kurduk. İŞKUR’la iş imkânı sağladık. Bunlar kolay değil. Gerçekten mesleğini bilirsen başarı geliyor.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler