400 Polis 2 Kişiye Operasyon Yaptı, 44 Kayıp Verdi!

400 Polis 2 Kişiye Operasyon Yaptı, 44 Kayıp Verdi!

Zülkifli Bin Hir ve Abdul Basit Usman'ın yakalamak için düzenlenen operasyona katılan 400 özel harekat polisinden 44'ü öldürüldü.

Filipinler'de, Amerika'nın başlarına 5 milyon dolar ödül koyduğu Zülkifli Bin Hir ve Abdul Basit Usman'ın yakalamak için düzenlenen operasyona 400 özel harekat polisi katıldı. Ülke tarihine en başarısız operasyon olarak geçen operasyon 44 Filipin polisinin ölümüne sebep oldu.

Filipinler'de 400 özel harekat polisi, ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Zülkifli Bin Hir ve Abdul Basit Usman'ı ele geçirmek için operasyon düzenledi. Müslümanların yoğun yaşadığı Mindanao bölgesindeki askeri operasyonda, özel harekat polisleri pusuya düştü. 44 polisin öldüğü çatışma sonrası Moro İslami Kurtuluş Cephesi'yle yürütülen barış görüşmesi tehlikeye girdi. Barış görüşmesine karşı olanlar 44 polisin intikamının alınmasını istiyor.

NTV'de yer alan habere göre çatışmada ölen polislerin cenazeleri askeri kargo uçaklarıyla Mindanao'dan başkent Manila'ya getirildi. Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino ülkede bir günlük yas ilan etti. Aquino bugün düzenlenen cenaze törenine katılmadığı için muhalefet tarafından sert eleştirilere de maruz kaldı. Filipinler Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Aquino'nun bugün başka bir programının bulunduğu ancak yarın yapılacak törene katılacağı belirtildi.

Yeni Şafak

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler